London-bomber spilte inn video

I kveld sendes terroristens testemente på Al Jazeera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I kveld sender den arabiske tv-kanalen Al Jazeera et opptak med London-bomberen Sidique Khan. Khan var en av de fire selvmordsbomberne som tok 52 mennesker med seg i døden 7. juli.

De fire sprengte seg selv i lufta om bord på t-baner og i en buss. Mange mennesker fikk alvorlige skader, og politiet i London startet en voldsom jakt for å finne terroristenes kontakter.

Nøyaktig to uker etter det dødelige angrepet slo terroristene nok en gang til mot kollektivtransporten i London. Denne gangen mislyktes de, og ingen ble skadet.

Sivile er ansvarlige

I opptaket har Khan et rødt og hvitt palestinaskjerf surret rundt hodet. Han har mørke klær på seg og sitter foran et mønstrete teppe mens han snakker rolig mot kamera.

Blant annet sier Khan at sivile i Vesten er direkte ansvarlige for det som regjeringene i landene gjør.Utsagnet betyr at Khan mener at sivile er legitime mål for selvmordsbombere.

Britisk politi skal nå studere videoen.

- Vi kjenner til videoen og vurderer den som en del av etterforskningsmaterialet vårt, sier en talsmann for politiet ifølge AP

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer

Ayman al-Zawahri, en av de øverste lederne i Al Qaida, uttaler seg også på en ny video som ble sendt rett etter opptaket med Khan. Han sier at angrepene mot New York, Madrid og London har flyttet kampen fra de muslimske landene og over til fiendens kontinent. Han sier også at angrepene mot London var svar på britisk politikk og på britenes avvisning av et fredsforslag fra Al Qaida.

al-Zawahri sier at Vesten vil oppleve flere katastrofer på grunn av amerikansk og britisk politikk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer