HOVEDSTAD FOR SUPERRIKE: London har flere millionærer enn noen annen by i verden. Og i forhold til innbyggertallet bor det flere milliardærer i Storbritannia enn noe annet land. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis/NTB Scanpix
HOVEDSTAD FOR SUPERRIKE: London har flere millionærer enn noen annen by i verden. Og i forhold til innbyggertallet bor det flere milliardærer i Storbritannia enn noe annet land. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis/NTB ScanpixVis mer

London er hovedstad for verdens superrike

London har flere millionærer enn noen annen by i verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London har flere millionærer enn noen annen by i verden. Og i forhold til innbyggertallet bor det flere milliardærer i Storbritannia enn noe annet land.

Undersøkelsen om de superrike er utarbeidet for avisen The Sunday Times.

Milliardærlisten vil trolig skape debatt i et land der mange strever med å få endene til å møtes, og hvor suppekøer er en del av hverdagslivet selv om den økonomiske veksten nå er tilbake på nivået fra før finanskrisen i 2008, skriver AFP.

74 av de 104 personene som har formue på minst en milliard pund, bor i London.

Det godt stykke bak kommer Moskva med 48 personer og New York med 43 milliardærer, ifølge The Sunday Times.

Deretter følger San Francisco med 42, Los Angeles med 38 og Hongkong med 34.

De indiskfødte brødrene Sri og Gopi Hinduja topper den britiske listen med 11,9 milliarder pund. Formuen er skapt gjennom familieselskapet Hinduja Group, som driver forretning innen olje-, bank- og bilindustri, samt eiendoms- og mediebransjen.

(NTB)