Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

London får sin første muslimske ordfører

Sadiq Khan valgt.

ORDFØRER: Sadiq Khan blir ny ordfører i London. FOTO: AFP PHOTO / LEON NEAL / NTB scanpix
ORDFØRER: Sadiq Khan blir ny ordfører i London. FOTO: AFP PHOTO / LEON NEAL / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Labour-politiker Sadiq Khan blir ny ordfører i London, melder Sky News.

Det betyr at den britiske hovedstaden får sin første muslimske ordfører. Resultatet kommer etter en ganske opphetet valgkamp, som av partileder for Labour, Jeremy Corbyn, har blitt kalt «vemmelig».

Meningsmålingene i forkant av valget ga Khan en ledelse på 12-14 prosent foran hovedutfordreren Zac Goldsmith. Resultatet er ikke offisielt bekreftet, men både Sky News og Daily Telegraph melder at Khan har gått av med seieren.

Labour-leder Jeremy Corbyn gratulerte Khan kort tid senere med seieren i den britiske hovedstaden.

Den 45 år gamle Labour-politikeren blir Londons første muslimske ordfører. Meningsmålingene i forkant av valget ga Khan en ledelse på 12-14 prosent foran hovedutfordreren Zac Goldsmith.

Khan har så langt fått 44,2 prosent av stemmene fra velgerne som har satt ham som førstevalg, mens Goldsmith har fått 35 prosent, viser BBCs opptelling. Andrevalg-stemmene blir nå talt opp, og Khan ventes å passere grensen på over 50 prosent når disse stemmene er lagt til.

Boligkrisen har vært blant de viktigste temaene i Londons ordførervalg. Sadiq Khan har også sagt at han vil gjøre London døgnåpen og mer tiltrekkende for turister.

— Kulturen vår er «kronjuvelene» våre. Derfor vil jeg sørge for at vi får markedsført kulturen vår bedre utenlands, sa han NTB noen få dager før valget.

Khan etterfølger Boris Johnson, som har vært byens ordfører de siste åtte årene.

«Det er tid for at jeg trekker meg tilbake fra Rådhuset. Det har vært et utrolig privilegie å være deres ordfører», var Johnsons siste tweet fra den offisielle Twitter-kontoen til Londons ordfører.

Hele Norges coronakart