London farligere enn New York

London frykter selvmordsbombere - etter en ny rapport som rangerer London som terrormål nummer én i Vesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London er «et veldig attraktivt mål for islamske ekstremister», heter det i en ny rapport fra The Control Risks Group.

Organisasjonen har tatt for seg terror-risikoen i 195 land, og kom til at det er farligere å oppholde seg i London enn i noen annen vestlig storby.

Ifølge BBC er årsaken Storbritannias rolle i Irak-krigen - samt at England huser mange muslimer.

-I den siste tida har Storbritannia gjenninntatt sin posisjon som USA store allierte, sett med den muslimske verdens øyne, sier fjef for undersøkelsen Jake Stratton til BBC News Online.

Selvmordsbombere

Stratton mener et terroranslag sannsynligvis vil komme i form av selvmordsbombere.

- Det er enkelt å arrangere, og vanskelig å verne seg mot. Det er viktig at vi gjør alt i vår makt til å slåss mot trusselen, sier han.

Korrupte forskere

Sjefen for britisk etteretning, Elica Manningham-Buller er enig i trusselvurderingen. Ifølge etteretningen har terroristgrupper fått tilgang på forskningsinformasjon som gjør dem i stand til å produsere kjemiske-, biologiske- og kjernefysiske våpen.

Manningham-Buller mener det kun er et spørsmål om tid før nok en vestlig by blir utsatt for et kjemisk-, biologisk- eller radiaktivt angrep.

Økt trussel i 14 land

Med i trusselvurderingen er også et selvmordsangrep i Israel tidligere i år, der to britiske muslimer var involvert. Hendelsen indikerer at militante islamister også opererer i Storbritannia, mener The Control Risks Group.

I fjorten land ble risikoen hevet fra 'lav' til 'medium'. Blant disse var Saudi-Arabia, Kuwait og Bahrain - samt Thailand, Bolivia og Marokko.

På tross av advarslene om en overhengende terrortrussel, konkluderte rapporten med at forretningslivet i vestlige land må gå sin vante gang.

TERRORØVELSE: Øver seg på beredskapen.
TOWER BRIDGE: En av Londons mest kjente turistattraksjoner, kan være et mulig terrormål.