<strong>KORTSYSTEM:</strong> Som i Norge har selskapene som opererer toglinjene i Storbritannia automatiske systemer. Foto: Matt Buck
KORTSYSTEM: Som i Norge har selskapene som opererer toglinjene i Storbritannia automatiske systemer. Foto: Matt Buck Vis mer

London-finansmann sneik på toget for 423 000 kr

«Tidens verste togsniker» slapp straff fordi han gjorde opp for seg på rappen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Norge liker NSB og Ruter å gjøre et poeng av at det er ganske mange hakk rimeligere å kjøpe månedskort og billetter, enn å bli tatt for sniking.

For en finansmann fra Stonegate i Sussex viste regninga for seks års togsniking seg å bli nesten akkurat like stor som om han hadde betalt billett hver gang. Det setter sinner i kok blant britene, melder blant annet Telegraph og BBC.

Mannen pendler omtrent ni mil én vei hver dag fra Stonegate i Sussex til sentrum av London, og har sneket siden 2008. I stedet for å betale for hele reisen, skal mannen ha sjekket ut på stasjonen Cannon Street ved å bruke et billig Oyster-reisekort (tilsvarende et sone 1-kort på t-banen), og betalte mindre enn en tredjedel av det han egentlig skulle.

Da han til slutt ble avslørt, fant kontrollørene ut at han til sammen hadde unnlatt å betale en sum tilsvarende 430 000 kroner for de daglige turene. Han fikk beskjed om å betale summen i løpet av tre dager. Ellers ville saken gå til retten. Finansmannen betalte summen, i tillegg til et straffegebyr på ca 4500 kroner, umiddelbart.

Og dermed var saken ute av verden for den rike mannen som ifølge Telegraph omtales som «den største togsnikern i jernbanehistorien».

- Det er ikke bare ekstraordinært at den største snikeren i toghistorien fikk holde på så lenge, men det er også ekstraordinært at han slipper unna straff, sier Manuel Cortes, fagforeningsleder i TSSA, til avisa.

En talsperson fra Southeastern forsvarer saksbehandlingen.

- Alle har en mulighet til å gjøre opp saker som dette utenfor rettsvesenet, og i dette tilfellet valgte mannen å betale.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer