London frykter nytt terrorangrep

Britisk politi, militære og sikkerhetstjenester er satt i det som kalles «alvorlig og presis beredskap». Myndighetene frykter nye terrorangrep mot den britiske hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhetsnivået som nå er innført er det strengeste som noensinne er innført på de britiske øyer.

Avisen The Times mener dette tyder på at landets myndigheter vet om nye planlagte angrep. Mandag skrev de at mye tyder på at det foreligger presis etteretningsinformasjon om nye angrep, melder NRK.

En av årsakene til den høynede beredskapen er at en også regner med at de som sto bak de dødbringende bombene fortsatt er i live. Jakten på gjerningspersonene fortsatte mandag for fullt.

49 personer er bekreftet omkomne etter de fire bombene som eksploderte torsdag, men det er klart at tallet vil stige etter som redningsmannskapene ennå ikke er sikre på at de har fått alle omkomne ut av t-banevrakene.

Rundt 700 mennesker ble skadd, av dem ligger drøyt 60 fortsatt på sykehus.

Mandag vendte London mer og mer tilbake i normalen. De fleste vendte som normalt tilbake til jobb, og busser og t-banen var igjen fulle av folk selv om ikke alle linjer på byens enorme undergrunnsnett fortsatt er operative.

– London er igjen klar for det daglige livet. Hvis folk ikke kommer på jobb og handelen vender tilbake til normalen vil de vinne og de som sto bak bombene skal ikke vinne, sier Andy Trotter, visesjef for det britiske transportpolitiet til AP.

(ANB)

TERROR: Denne bussen ble bombet av terrorister i London på torsdag. I tillegg gikk tre bomber av på byens t-banelinjer.