Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

London herjet av tornado

Seks skadd da stormen rev veggen av London-hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Seks personer er kjørt til sykehus i London etter at en tornado rev veggen av et hus i Kensil Rise i nordvestre London ved 12-tiden i dag, melder BBC.

En person ble behandlet for hodeskader, mens fem andre rapportert mindre skader og sjokk.

Tornadoen rev vegger og tak av flere hus, og takstein regnet under stormen, som bare varte noen få sekunder.

- Helt utrolig

Deler av en vegg i Chamberlayne Road raste ut i gata. Ifølge øyenvitner ble regn og slaps erstattet med flygende takstein.

- Det var helt utrolig. Plutselig så jeg at skyene begynte å forme en spiral, og det var helt utrolig. Men så traff den bakken. Da begynte alt mulig å kastes rundt. Det gikk frå å være spennende til skremmende, sier Colin Brewer som bor i nærheten til AP.

Ifølge Brewer dro tornadoen trær opp med røttene, den sugde frontdørene av hus i gata, knuste vinduer og slynget takstein rundt i gata.

Tim Klotz satt og jobbet i et loftsværelse da stormen traff.

image: London herjet av tornado

- Det var en slags syklon. Jeg så regn og slaps, men så snudde vinden. Takstein begynte å dras av nabohusene, og det hørtes ut som dominobrikker når de traff bakken, sier Klotz til BBC.

- Bare en mini-tornado

Ti ambulanser ble fort sendt til stedet, og mer enn 50 brannmenn sikret området. Midlertidige tilfluktsrom er opprettet for beborerne i området.

- Nå må vi sørge for at menneskene som er gjort husløse og som ikke er istand til å få tak i eiendelene sine fremdeles får en god jul, sier Dawn Butler, parlamentsmedlem for området Brent South til Sky News.

- Men akkurat nå er vi glade for at ingen er livstruende skadd, og at ingen liv har gått tapt. Dette var bare en mini-tornado og se hvilken skade den har gjort.

Ifølge Sky News\' egen meteorolog Francis Wilson gir en tornado vindhastigheter over 160 km/t. De oppstår når varm luft nedenfra treffer kald luft høyere opp.

Ifølge AP rapporteres det i snitt om 33 tornadoer årlig i Storbritannia.

REV AV HUSTAK: Flere hus i Kensil Rise ble rammet av tyfonen, og flere hustak ble revet av i den sterke vinden. Foto: Reuters
REV AV HUSTAK: Flere hus i Kensil Rise ble rammet av tyfonen, og flere hustak ble revet av i den sterke vinden. Foto: Reuters Vis mer
INGEN DREPT: Men det kunne gått mye verre. Tornadoen varte bare noen få sekunder, men gjorde store materielle skader.
Hele Norges coronakart