London-ofrene ble sviktet

Ny rapport avslører dårlig kriseberedskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ofrene etter London-bombene 7. juli 2005 ble sviktet. Det framgår av en ny rapport, skriver BBC.


Intervjuet overlevende

Rapporten er basert på intervjuer med de overlevende etter terrorangrepet, og det er innenriksdepartementet som er oppdragsgiver. Det går fram av rapporten av mange av ofrene og deres familier ikke fikk den hjelpen de hadde behov for. Enkelte av de pårørende gikk fra sykehus til sykehus med bilder av sine kjære i håp om å finne dem.

Men rapporten roser profesjonaliteten og motet til redningsarbeiderne. Rapporten fokuserer på hva man har lært av angrepet og heter Lessons Learned. De fire selvmordsbombene drepte 52 personer og såret nærmere 800.

Skadde måtte gå hjem

Det reises også kritikk etter at mange av de skadde, bare ble sendt hjem på egen hånd uten å få den medisinske hjelpen de hadde behov for. Mange oppga heller ikke personalia til myndighetene før de forlot stedet.

I rapporten er det et ønske om at det etableres passende mottakssentre rundt om i landet, som kan være informasjonspunkter dersom noe lignende skulle skje i framtiden.

Den dagen bombene eksploderte ble det opprettet telefonnumre hvor pårørende kunne henvende seg for å få informasjon. Disse brøt sammen og i rapporten går det klar fram at kriseplanen var mangelfull.

LONDON-BOMBENE: Ny rapport om selvmordsbombene i London. Foto: EPA/Scanpix
LONDON-BOMBENE: Ny rapport om selvmordsbombene i London. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
London-ofrene ble sviktet

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer