London-politiet advarer innbyggerne etter flere knivstikkinger

Politiet ber folk være årvåkne etter fire knivstikkinger i Nord-London på noen få timer.

FIRE KVINSTIKKINGER PÅ KORT TID: Her jobber rettsmedisinere i Edmonton i Nord-London etter en av de fire knivstikkingene på få timer. Foto: Dinendra Haria/LNP/REX/Shutterstock
FIRE KVINSTIKKINGER PÅ KORT TID: Her jobber rettsmedisinere i Edmonton i Nord-London etter en av de fire knivstikkingene på få timer. Foto: Dinendra Haria/LNP/REX/ShutterstockVis mer

Lørdag kveld ble en 45 år gammel kvinne angrepet med kniv i Aberdeen Road i Nord-London. Tilstanden hennes er kritisk.

Fire timer seinere ble en mann knivstukket i Park Avenue. Enda en person ble funnet kritisk skadet på en T-banestasjon klokka 04.00 i natt. Og en siste person ble knivstukket ved 10-tida i dag.

I London foregår det nå en storstilt jakt på en person som er antatt å stå bak angrepene. Det melder Sky News. Han skal ha angrepet ofrene bakfra og uten forvarsel.

Metropolitan Police sier at de fire ofrene virker å være tilfeldig valgt. Felles for dem er at de skal ha vært alene og sårbare, og derfor setter politiet nå hendelsene i en sammenheng.

To av ofrene er kritisk skadd, skriver BBC.

- Akkurat nå tror politiet at det er en sammenheng mellom disse hendelsene. De fire ofrene har forskjellig bakgrunn, og ser ut til å være tilfeldig valgt. Vi jobber ut fra en hypotese om at det er en mann som står bak angrepene. Han handler alene, og det kan hende at det er relatert til hans psykiske tilstand, sier Stuart Smillie, sjefetterforsker, ifølge BBC.

- Det ser ut som motivet ene og alene er å gjøre skade.

Ifølge Sky News ber politiet alle som kan ha tips i saken om å ta kontakt. Samtidig blir de bedt om å holde avstand dersom de kommer over noen som passer beskrivelsen - en høy, tynn og mørkhudet mann som skal ha vært ikledd mørkt tøy.

- Mitt råd til beboere i området, er å være årvåkne og passe på omgivelsene. Ring nødnummeret om dere ser noen som oppfører seg mistenkelig, sier Smillie.

Sky News og BBC opplyser begge at en person skal være pågrepet, men det er foreløpig ikke bekreftet at denne personen har noe med disse hendelsene å gjøre. Seinere ble ytterligere en mann, i 40-årene, pågrepet.

Dagbladet følger saken.