London-politiet får kritikk

Politiet i London får nå kritikk for sin fremstilling av hvordan brasiliansk statsborger ble skutt og drept etter de mislykkede bombeaksjonene 21. juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagen etter bombeforsøkene skjøt og drepte politiet Jean Charles de Menezes med sju skudd i hodet og ett i skulderen. Politiet sa de trodde den drepte var Hussain Osman, en av de mistenkte etter 21. juli.

Ifølge de første rapportene skal brasilianeren ha vært ikledd en stor vinterfrakk og ha oppført seg merkelig. Blant annet ble det hevdet at han hoppet over sperrene på en undergrunnsstasjon.

Nå viser bilder fra overvåkingskameraer og dokumenter tv-stasjonen ITV har fått tak i at de Menezes hadde på seg en dongerijakke og at han oppførte seg helt normalt. Like etter at han satte seg på undergrunnstoget, fikk politifolkene bekreftet at han var Osman. De rykket inn for å pågripe ham, og en av politimennene holdt mannen fast slik at han ikke kunne bevege armene.

– Jeg dyttet ham tilbake i setet. Så hørte jeg et skudd rett ved mitt venstre øre før jeg ble dratt ned på gulvet og ut, sier et medlem av etterretningsteamet i rapporten etter saken.

Politiet ønsker ikke å kommentere opplysningen så lenge saken er under etterforskning.

(ANB)