London Pub evakuerte gjester etter smell

London Pub valgte å evakuere sine gjester etter at det natt til onsdag ble meldt om et smell i Oslo sentrum.

EVAKUERT: London Pub evakuerte gjestene sine etter at det ble meldt om et smell i Oslo sentrum natt til onsdag. Foto: Victoria Løvik / Dagbladet
EVAKUERT: London Pub evakuerte gjestene sine etter at det ble meldt om et smell i Oslo sentrum natt til onsdag. Foto: Victoria Løvik / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at det ble meldt om et smell i Tordenskiolds gate i Oslo sentrum natt til onsdag, valgte London Pub å evakuere sine gjester til kjelleren. Det skjer bare én dag etter at utestedet åpnet dørene igjen etter den tragiske masseskytingen i Rosenkrantz' gate natt til lørdag.

Det bekrefter politiet overfor Dagbladet.

- Dørvaktene på et utested i Tordenskiolds gate overhørte flere samtaler om smellet. De varslet derfor dørvaktene på London pub, fordi de tilhører samme vekterselskap, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Guro Sandnes, til Dagbladet.

- London Pub valgte derfor - på eget initiativ - å evakuere sine gjester. Det er ikke noe politiet har gjort eller bedt dem om å gjøre, understreker hun.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med London Pub.

MASSESKYTING: Slik var hendelsesforløpet under masseskytingen ved London Pub i Oslo sentrum natt til lørdag 25. juni 2022. Reporter: Vegard Krüger / Christina H. Korneliussen / Dagbladet TV Vis mer

- Ingen grunn til bekymring

Evakueringen skal ha skjedd i 01-tida, ifølge Dagbladets opplysninger.

Når Dagbladet er på stedet en times tid seinere har gjestene fått trekke tilbake til lokalet, men det er fremdeles flere politipatruljer på plass utenfor utestedene Per på hjørnet, London Pub og Herr Nilsen.

Politiet har hatt flere patruljer i Oslo sentrum hele natta. De har ikke registrert noen unormal atferd.

- Vi jobber med å finne ut av hva dette smellet eventuelt kan ha vært, men vi har per nå ikke snakket med noen som har hørt det selv, sier Sandnes til Dagbladet.

Hun legger til:

- Det er ingen tegn til at det skal ha vært en skyting eller lignende, og det er per nå ingen grunn til bekymring.

PRIDE-TERROREN: PST-sjef Roger Berg bekrefter at terrorsiktede Zaniar Matapour har hatt kontakt med ekstreme islamister. - Det er mange i Norge som sympatiserer med islamister, sier han. Reporter: Gunnar Hultgren / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Terrorsiktet etter masseskyting

Det er fire døgn siden Zaniar Matapour (43) skjøt rundt seg i Rosenkrantz' gate i Oslo, like ved London Pub. Jon (54) og Kåre (60) ble drept. Ytterligere 21 personer ble skadd etter skytingen og kaoset som oppsto - ti av dem alvorlig.

43-åringen er siktet for drap, drapsforsøk og terror etter masseskytingen. Han har foreløpig ikke latt seg avhøre av politiet.

Den draps- og terrorsiktede skal ha en lang historie med psykiske lidelser, samt en lang voldshistorikk og befatning med- og tilgang til våpen, ifølge rettsdokumenter Dagbladet har gjennomgått. Han har siden 2015 vært på radaren til Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Oslo politidistrikt etterforsker hendelsen bredt og jobber ut fra at angrepet kan betegnes som hatkriminalitet. Tirsdag bekreftet fungerende sjef i PST, Roger Berg, at Matapour har hatt kontakter med ekstreme islamister, og utelukker ikke at det kan komme nye pågripelser i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer