Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

London sentrum herjet av storbrann

Flammene ti meter til værs i Camden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Interaktivt kart: GOOGLE MAPS

(Dagbladet.no): Hundre brannfolk og tjue brannbiler kjempet hele lørdagskvelden febrilsk for å berge et av Londons mest kjente turistmål Camden Lock Market. Flammene, som sto opptil ti meter til værs, herjet fælt med området i metropolens sentrum før brannen omsider var under kontroll ved midnatt, melder Sky News.

Brannen antas å ha startet på Canal Market i 19-tida lokal tid og spredte seg raskt. Blant de mange barene og pubene i området som ble flammenes rov, var kjente Hawley Arms, et stamsted for blant andre Amy Winehouse og Kate Moss.

Det presisieres imidlertid at kjerneområdet Camden Lock Market, Storbritannias største gatemarked, ikke ble berørt av brannen, som var sentrert rundt Chalk Farm Road.

Tidlige meldinger gikk ut på at hovedmarkedet var åsted for brannen, men dette stemmer altså ikke.

Årsaken til storbrannen er så langt ikke kjent. Enn så lenge er T-banelinjene i området stengt, og flere bolighus i nærheten er evakuert, og det er uklart når livet vender tilbake til normalmodus igjen.

Ingen er rapportert omkommet eller skadd.

Canal Market regnes for å være blant Londons mest trendy nattklubbområder, og Camden generelt er et mekka for mote- og musikkfolk.

FLAMMENES ROV: Flere bygninger i Camden gikk opp i røyk under lørdagens storbrann. Men selve Camden Lock Market ble spart. Foto: REUTERS/SCANPIX
FLAMMENES ROV: Flere bygninger i Camden gikk opp i røyk under lørdagens storbrann. Men selve Camden Lock Market ble spart. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media