London-terror linkes til 2004-raid

Britisk politi tok 8 muslimer og halvt tonn ammoniumnitrat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nye funn knytter forrige ukes terrorangrep med en engelsk politiaksjon i mars 2004 der 700 politifolk slo til en rekke steder i London og sørlige deler av Midt-England.

Åtte britiske muslimer i alderen 17 til 32 år ble arrestert og linket til «en mulig islamsk terrororganisasjon». I aksjonen beslagla politiet over et halvt tonn ammoniumnitrat - gjødsel som blir brukt i bombeproduksjon, blant annet i Timothy McVeighs Oklahoma-bombe som drepte 168 mennesker.

Det var anonyme etterforskningskilder som fortalte CNN om denne sammenhengen seint i går kveld. De opplyser ikke hvilke bevis de har for at London-aksjonen er linket til fjorårets massearrestasjon som gikk under navnet Operasjon Crevis.

De åtte britene var mistenkt for å ha planlagt terrorisme. På det tidspunktet fryktet politiet at cella besto av flere personer som kom til å fortsette terrorplanlegginga.

CNNs kilder sier at teorien er at 7. juli-angrepene som drepte 54, er en oppfølging av aksjonen som ble stanset i fjor.

STANSET I PLANLEGGINGA: Politiet aksjonerte mot en rekke adresser i mars 2004 og tror de stanset en terrorcelle som forberedte angrep. Arkivfoto: SCANPIX/EPA
STANSET I PLANLEGGINGA: Politiet aksjonerte mot en rekke adresser i mars 2004 og tror de stanset en terrorcelle som forberedte angrep. Arkivfoto: SCANPIX/EPA Vis mer
<B>SLO TIL: En av politiets teorier er at torsdagens angrep ble til etter at fjorårets ble stanset.
<B>GJØDSEL-POSE: Etterforskere holder opp en liknende pose som den de antatte terroristene lagret ammoniumnitrat i.