KHURAM BUTTS KNIV: Dette er kniven terroristen Khuram Butt (27) brukte under angrepet for ei uke siden. Skaftet er surret med svart teip, og en nå blodgjennomtrukket skolisseliknende tråd er festet til det, trolig for at 27-åringen skulle kunne feste kniven til håndleddet. Foto: London Metropolitan Police / AFP / NTB Scanpix
KHURAM BUTTS KNIV: Dette er kniven terroristen Khuram Butt (27) brukte under angrepet for ei uke siden. Skaftet er surret med svart teip, og en nå blodgjennomtrukket skolisseliknende tråd er festet til det, trolig for at 27-åringen skulle kunne feste kniven til håndleddet. Foto: London Metropolitan Police / AFP / NTB ScanpixVis mer

London-terroristene brukte lilla keramiske kniver

Nå etterlyser politiet opplysninger om våpnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): London Metropolitan Police (Scotland Yard) går nå ut med bilder av stikkvåpnene terroristene bak angrepet på London Bridge for ei uke siden brukte: 30 cm lange kniver med lilla keramiske blad.

- Gjenkjenner du knivene? Har du sett at angriperne kjøpte dem? spør politiet på Facebook.

Inspektør Dean Haydon opplyser at 250 vitner så langt har meldt seg.

- Men jeg er sikker på at det er flere der ute, og jeg vil oppfordre dem til å kontakte oss, sier han.

VINFLASKER MED BENSIN: 13 molotovcocktailer, laget av vinflasker med bensin, ble funnet i Renault-varebilen. Foto: London Metropolitan Police / AFP / NTB Scanpix
VINFLASKER MED BENSIN: 13 molotovcocktailer, laget av vinflasker med bensin, ble funnet i Renault-varebilen. Foto: London Metropolitan Police / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Skutt og drept

Åtte mennesker ble drept da Khuram Butt (27), Rachid Redouane (30) og Youssef Zaghba (22) først kjørte en varebil gjennom folkemengden, for så å gå løs på tilfeldige personer med de lilla knivene.

Innen åtte minutter var alle terroristene skutt og drept av politiet, og knivene ble funnet på eller ved de døde mennene.

NB, STERKE BILDER: Denne overvåkningsvideoen viser øyeblikket der politiet skyter og dreper Khuram Butt, Rachid Redouane, og Youssef Zaghba. Video: CNN / Dagbladet Vis mer

Skaftet på knivene er omspunnet av svart teip, og etterforskerne tror angriperne valgte keramiske blader for at de skulle slippe igjennom en eventuell metalldetektor, skriver The Independent.

Rundt Khuram Butts kniv er det festet en nå blodgjennomtrukket skolisseliknende tråd, trolig for at 27-åringen skulle feste kniven til håndleddet.

- Vi jobber døgnet rundt for å forstå hva disse mennene gjorde i forkant av angrepet, men vi trenger å vite mer om disse knivene, sier Haydon.

Bensinbomber

Inne i den leide Renault-varebilen, som til slutt krasjet i et metallgjerde, fant politiet 13 molotovcocktailer (bensinbomber) lagd av vinflasker. Det tyder på at angrepet var planlagt å være enda mer omfattende enn det ble.

Inne i lasterommet ble det også funnet grus, stoler og en rød koffert politiet tror var ledd i en dekkhistorie terroristene serverte til familiene sine.

De tre mennene hadde dessuten på seg falske bombebelter langt av plastikkflasker surret med grå tekstilteip.

Fra fem land

I går offentliggjorde London Metropolitan Police den komplette lista over de drepte. De var mellom 21 og 45 år og kom fra fem ulike land:

  • Christine Archibald (30), Canada
  • Kirsty Boden (28), Australia
  • Sara Zelenak (21), Australia
  • Sébastien Belanger (36), Frankrike
  • Alexandre Pigeard (26), Frankrike
  • James McMullan (32), Storbritannia
  • Ignacio Echeverría Miralles de Imperial (39), Spania
  • Xavier Thomas (45), Frankrike

I går kom det også fram at terroristene prøvde å leie en lastebil på 7,5 tonn, men endte med den mindre varebilen fordi betalingen ikke gikk igjennom.