Lønn som fortjent

Statsminister Kjell Magne Bondevik og stasjonsmester Max Mekker fikk lønn som fortjent i Oslo i ettermiddag. FNs internasjonale miljødag ble behørig markert i Grønland barnehage da de to sjefene plantet et lønnetre i den absolutt politikk-frie sonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Jammen er du sterk». Max Mekker var synlig imponert over Kjell Magne Bondeviks handlag med spade og ungtrær. Statsministeren og Mekker'n var innbudt til treplanting i Grønland Barnehage i anledning FNs internasjonale miljødag. Grønland barnehage befinner seg midt i Oslos mest trafikkerte strøk. I dag ble asfalt erstattet med et tre og en liten grønn flekk. Nasjonalforeningen for folkehelsen har plantet trær i mange dager allerede, og lønnetreet var deres bidrag til miljødagen.

- Det er jo litt skrøpelig at ingen av miljøorganisasjonene markerer denne dagen, sier nestleder i nasjonalforeningen, Bjørg Møllerplass. Hun er overrasket over den dårlige miljøoppslutning.

Annenfiolin

Bondevik har vært jaget vilt av journalister i dag, men de 56 barna i Grønland barnehage var mer opptatt av Max Mekker.

- Kjenner du Max Mekker?
- Ja, jeg kjenner ham godt. Dere skjønner at svogeren min har skrevet den norske versjonen av Sesam Stasjon, forklarte statsministeren.

Men etterhvert fikk Bondevik fart på barnetekket, og kunne forklare fordelen ved lønnetrær framfor andre buskvekster.

- Når dette treet får vokse seg stort, kan dere bruke frøene som neser, kunne kontantstøttens far opplyse.

Etter treplanting og taler måtte statsministeren videre til voksenverdenen sin, og til politikkens evige kamp mot å sitte igjen med lang nese.

MEKKER: </B>Bondevik og Max ordnet nytt tre til barna i Grønland barnehage.