Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lønning hett nestledernavn

Inge Lønning (60) framstår som en stadig mer aktuell nestlederkandidat for Høyre. Han bekrefter overfor Dagbladet at han vil vurdere det seriøst hvis valgkomiteen spør ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Høyre må søke regjeringsmakt

- Men dette er en type spørsmål man aldri besvarer uten at rette vedkommende - i dette tilfelle valgkomiteen - stiller dem, sier Lønning.

Høyre har et nærmest akutt behov for å skjerpe partiprofilen og framstå som mer spennende og initiativrikt enn i dag.

Den kunnskapsrike teologiprofessoren er en av få i partiet som i dag både tør å ta initiativ og evner å dominere en debatt. Etter det Dagbladet erfarer, ble dette bildet enda tydeligere etter felleskonferansen mellom stortingsgruppa og sentralstyret i Høyre på Leangkollen søndag og i går.

Skapte glød

Møtets hovedtema var det selvransakende planutvalgets analyse av hvordan partiet skal fornye seg.

I den påfølgende debatten var det først og fremst Inge Lønning og Kristin Clemet som evnet å skape glød og begeistring i forsamlingen, ifølge våre rapporter. Men Clemet er neppe aktuell som nestleder ved denne korsvei, i kombinasjon med hennes nye jobb som direktør i NHO.

Derfor kan Lønnings kvaliteter synes enda mer nødvendige i den øverste partiledelsen.

Har ferdigheter

De som ikke har sansen for Lønning, vil kunne hevde at hans alder taler mot behovet for fornyelse og at han kan virke elitistisk og arrogant.

Men partiet har ikke flust med kandidater som har hans evne til å markere seg, særlig i mediene.

I tillegg til Lønnings brede kunnskaper og ferdigheter som debattant har han spesialkompetanse innenfor to av sektorene Høyre har blinket ut som satsingsområder, nemlig utdanning og helse.

Dessuten er han jevnbyrdig med statsministeren i enhver etisk, verdimessig og teologisk sammenheng.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!