Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lønnsadelen i TV 2 ut av fagforeningen

TV 2s mest kjente TV-fjes Vår Staude, Anders Magnus og Pål T. Jørgensen har alle meldt seg ut av fagforeningen Norsk Journalistlag og velger å stå som uorganiserte. De tre har fått personlig lønn som langt overstiger kollegenes lønnsbetingelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redaktør Bjarne Berg benekter at de tre TV-kjendisene er blitt kjøpt ut av fagforeningen.

- Jeg kjenner til spekulasjonene. Det ville i så fall ha vært et råttent spill som jeg ikke ville ha deltatt i, sier han til Dagbladet.

Selv tjener Berg 750 000 kroner i året.

Etter det Dagbladet får opplyst, varierer de personlige spesialtilleggene for programlederne fra 25 000 kroner og opp til rundt 100 000 kroner.

Vår Staude og Pål T. Jørgensen har fått et tillegg som kalles for pendlertillegget. Anders Magnus kaller sitt tillegg for programledertillegg.

- Problematisk

- Min fagforeningsperiode er over. Det var ikke rimelig at Journalistlaget kunne ivareta mine personlige lønnsbetingelser. Derfor meldte jeg meg ut og forhandlet opp min egen lønn, sier Anders Magnus.

- Jeg har prinsipielt ikke noe imot individuell avlønning, men ser også at personlige tillegg kan være problematisk, fortsetter Magnus. Han har selv vært nestleder i Norsk Journalistlag og deltatt i lønnsforhandlinger da han jobbet i Bergens Tidende.

Magnus tjener 550 000 kroner i året. Han er redaktør for programmet M, men har ikke meldt seg inn i redaktørforeningen.

Tjener 600 000

Pål T. Jørgensen sier at han tjener rundt 600 000 kroner.

- At jeg meldte meg ut av Norsk Journalistlag, har overhodet ingenting med mine lønnsbetingelser å gjøre. Det var helt andre grunner som jeg ikke har lyst til å kommentere, sier Jørgensen.

Vår Staude mener det er en privatsak hvorfor hun meldte seg ut av fagforeningen, og vil heller ikke oppgi sin personlige lønn.

Programlederne Per Ståle Lønning og Nils Gunnar Lie har meldt seg inn i redaktørforeningen. Deres lønn er en avtalt hemmelighet, men den skal være meget høy og er blant annet regulert etter TV-kanalens rating-tall.

- Nok til hårklipp

Klubbleder Davy Wathne har også fått et eget programledertillegg.

- Jeg har fått det laveste tillegget på 25 000 kroner. Når skatten er trukket, er det ikke mer igjen enn det jeg trenger for å klippe håret, sier han.

Han tjener 499 860 kroner i året. Det inkluderer all overtid, 40 lørdagsvakter, 40 søndagsvakter og 160 kveldsvakter.

Ingen av de andre i sportsredaksjonen har fått programledertillegg for å lese nyheter på skjermen. Det begrunner klubbleder Wathne med at de også jobber som reportere og er kommentatorer. Selv er Wathne bare programleder og jobber kveldsvakter.

- Problemet med TV 2 er at det ikke er rettferdighetstenkning her. Det er helt umulig å få inn likhetsprinsipper, sier klubblederen.

Sjefredaktør og administrerende direktør Arne A. Jensen i TV 2 hadde en inntekt i fjor på 2,2 millioner kroner. Det inkluderte bonus for gode økonomiske resultater i bedriften i 1994 og 1995.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media