Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lønnsfest for fiskeskjærere

Fiskeindustrien innlemmes i tariffavtalen, og noen ansatte kan vente seg et lønnshopp på over 160 prosent. Bransjen har stått stille altfor lenge, ifølge NNN.

 Tariff:  At fiskeindustrien innlemmes i tariffavtalen gir meget store utslag for enkelte. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
Tariff: At fiskeindustrien innlemmes i tariffavtalen gir meget store utslag for enkelte. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Torsdag vedtok en enstemmig tariffnemnd å allmenngjøre deler av overenskomsten for fiskeindustribedrifter. Det er første gang at Norsk nærings- og nytelsesmiddelforbund (NNN) har fått allmenngjort en tariffavtale, skriver Finansavisen.

?«Tariffnemnda ble overbevist om at det er for mye sosial dumping innen fiskeindustrien. Derfor skal deler av tariffavtalen allmenngjøres slik at den gjelder for absolutt alle som jobber i bransjen», melder NNN på sine nettsider.

- Dette er en gledens dag for hele fiskeribransjen. Nå får vi like konkurransevilkår mellom seriøse bedrifter og alle de andre som har holdt på på denne måten, sier forbundsleder i NNN, Jan-Egil Pedersen, til Finansavisen.

Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL) var aldri imot en allmenngjøring, ifølge fagsjefen for arbeidsliv, Rune Dyrvik.

- Vi har ikke ivret for å få det til, men aksepterer at det nå kommer, sier Dyrvik til Finansavisen.

Lønnsøkning: 166 prosent Norsk fiskeindustri preges av sesongarbeid og et betydelig innslag utenlandsk arbeidskraft. Ifølge Pedersen har NNN observert lønnsnivå helt nede i 60 kroner timen.

- Da trekkes de også ofte for kost, losji og reiser, sier Pedersen.

Med en allmenngjøring er de imidlertid sikret en begynnerlønn på 162,85 kroner pr. time.

- For mange blir dette et kjempeløft, sier han til Finansavisen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling