Lønnsfesten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Den foreløpige rapporten fra det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene viser i klartekst hvilken lønnsfest vi bevilget oss i fjor. I gjennomsnitt ble lønnsveksten over seks prosent. Når vi tar hensyn til inflasjon og skatt, økte vår kjøpekraft med hele 3,7 prosent. Det er ikke småtteri. Men fjorårets lønnsoppgjør fører også med seg et betydelig overheng inn i 1999. Selv uten lønnstillegg ved tariffrevisjonen i vår, vil vi få en lønnsøkning på over tre prosent i år. Med 2,5 prosent prisstigning betyr det at vi allerede kan innkassere reallønnsøkning også i år.
  • Men festen har kostet. Rentene har økt, og lønnsveksten er klart høyere enn hos våre konkurrenter. Hvis kronekursen styrker seg, som er myndighetenes mål, vil det gå ut over konkurranseevne og sysselsetting. I sum betyr dette at vi i år bør få et nulloppgjør. Det har vi god råd til. Det kan koste oss dyrt hvis vi fortsetter på galeien fra i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer