Lønnsforhandlinger på felgen

STAVANGER (Dagbladet): Her sykler en Statoil-ansatt til jobben sin ved gassterminalen på Kårstø - skal han ha lønn, eller er han ennå ikke på arbeid?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Han er på jobb, mener de Statoil-ansatte. - Slett ikke, han er ikke på jobb før han er framme ved arbeidsstedet, framholder Statoil-ledelsen.

Det dreier seg om noen små minutters transport, enten i bil, på sykkel eller til fots. Nå møtes Statoil og de ansatte i Gulating lagmannsrett for å finne ut når arbeidstida egentlig begynner. Rettssaken er svært prinsipiell og kan få konsekvenser for tusener av arbeidstakere.

- I gjennomsnitt bruker de Statoil-ansatte ved gassterminalen på Kårstø ti minutter fra de passerer porten til de er ved arbeidsstedet. Det skal være lønnet arbeidstid, sier Hans Marius Saltveit, leder for de YS-organiserte ved Kårstø.

Tapte første slag

De ansatte fikk fullt medhold i herredsretten, som også idømte Statoil saksomkostninger. Men Statoil anket, og i dag skal retten på befaring til Kårstø.

- Statoil er uenig i dommen, tradisjonelt har jo stemplingsurene i industrien vært plassert ved den enkeltes arbeidssted. Der avløser skiftene hverandre, der begynner arbeidet, påpeker informasjonssjef Kjell Varlo Larsen ved Statoil Kårstø. YS-leder Saltveit er forundret over at Statoil anker en så krystallklar dom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer