Lønnshopp for LO-topper

LO vedtok i går å gi sine avdelingsledere et lønnstillegg på opptil 25 prosent. Vedtaket skjedde få timer etter at LO og Ap ba landets arbeidstakere vise moderasjon ved kommende lønnsoppgjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet kan i dag avsløre at LOs tolv avdelingsledere er i ferd med å få lønnstillegg som vanlige arbeidstakere bare kan drømme om:

Lønna heves til minimum 460000 for alle avdelingsledere.

I snitt stiger lønna deres med 12 prosent - mer enn dobbelt så mye som det vanlige lønnstakere fikk ved årets oppgjør.

For en av lederne blir lønnsøkningen hele 25 prosent.

Dårlig timing

Vedtaket ble gjort i LO-sekretariatet i går - samme dag som LO og Arbeiderpartiet gikk ut med sitt forslag til nytt solidaritetsalternativ. I det forslaget legges det avgjørende vekt på at både sjefer og ansatte viser moderasjon og måtehold under kommende lønnsoppgjør.

Ingen skal ha høyere lønnstillegg enn det som er vanlig hos våre handelspartnere, heter det i programmet.

Pluss 100000 kroner

Etter det Dagbladet erfarer, er det sjefen for LOs samfunnsavdeling, Stein Reegård, som får størst lønnsøkning. Han får et tillegg på om lag 25 prosent - og ender opp med en årslønn på godt over en halv million.

Lønnstillegget hans er dermed mer enn 100000 kroner.

LO-kasserer Bente Halvorsen vil ikke kommentere de enkelte avdelingsledernes lønninger, men bekrefter at lønnsløftet for de 12 lederne er drøye 12 prosent i gjennomsnitt.

- Det som er vedtatt er å lage et lønnssystem for våre avdelingsledere basert på en grunnlønn tilsvarende lønnstrinn 66 i staten, og tillegg ut fra avdelingsstørrelse, avdelingens kompleksitet og spesiell kompetanse, sier Halvorsen.

Resultatet er at 7 av de 12 avdelingslederne nå får 460000 kroner i årslønn, mens de 5 siste får enda mer.

Halvorsen forklarer justeringen med at det hittil ikke har vært noe felles lønnssystem for avdelingslederne. Som følge av omorganisering som var ferdig første februar, var det naturlig å se på lønningene til avdelingslederne på nytt, mener hun.

- Ulike lønnsavtaler og nyrekruttering har etter hvert gitt urimelige lønnsforskjeller som det nok har vært en del misnøye med.

- LO har behov for spesiell kompetanse på en del områder. Folk synes det er spennende å jobbe i LO, men vil gjerne beholde lønna de hadde da de kom. Vi har rekruttert saksbehandlere som har tjent mer enn avdelingsledere, og vi har hatt forskjeller mellom avdelingsledere som er dårlig begrunnet, sier hovedkassereren.

- Måtte justere

- Kan du bekrefte at enkelte har fått 25 prosent i lønnsøkning?

- Noen får lite fordi de ligger høyt fra før, andre får 50000 eller mer. I ett tilfelle kan det være snakk om 25 prosents økning.

- Du er ikke redd lønnsøkningen vil skape reaksjoner?

- Hvis du ser på lønnsnivået i tilsvarende jobber i offentlig og privat virksomhet, tror jeg det vil være forståelse for denne justeringen. Det er en justering vi har skjøvet foran oss, men som vi måtte ta nå, sier Halvorsen.

- Er det ikke dårlig timing at LO gir et kraftig lønnshopp til avdelingslederne samme dag som ledelsen går ut med oppfordring om moderasjon og frys av topplederlønninger?

- Nå må vi ikke blande kortene. Det Gerd-Liv Valla har gått ut med, gjelder toppledere for lønnsoppgjøret i 2003.

I dokumentet som skisserer det nye solidaritetsalternativet foreslås det imidlertid, slik Dagbladet skrev i går, at moderasjonen skal gjelde både toppledere og vanlige arbeidstakere.

FEITE TILLEGG: Landsorganisasjonen, med LO-leder Gerd-Liv Valla, ga i går sine avdelingsledere feite lønnstillegg på opptil 25 prosent. Samtidig ønsker Valla at arbeidstakere og direktører viser moderasjon i framtidige lønnsoppgjør.