Lønnsras for meglere

Og 1000 eiendomsmeglere har mistet levebrødet under krisen.

TØFFERE TIDER: Prisene på boliger har gått ned, og det samme har lønnen til eiendomsmeglerne. Lønnskuttet er ca 25 prosent på ett år og rundt 1000 meglere har mistet jobben: Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
TØFFERE TIDER: Prisene på boliger har gått ned, og det samme har lønnen til eiendomsmeglerne. Lønnskuttet er ca 25 prosent på ett år og rundt 1000 meglere har mistet jobben: Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norske eiendomsmeglere har hatt gode tider i mange år, og over alt har det poppet opp eiendomsmeglerkontorer.

Men, økt rente og arbeidsledighet har fått boligprisene til å synke det siste året.

ProvisjonslønnAntall salg har dalt og den totale boligomsetningen har falt med 32 prosent på bare seks måneder for de 11 største meglerkjedene, skriver Dagens Næringsliv.

Dette går direkte ut over meglernes lønninger, som i de fleste tilfeller lever av provisjon. Når det blir færre salg og prisen er lavere, blir også lønnen lavere. Enkelt og greit.

- Vi anslår at gjennomsnittslønnen for norske eiendomsmeglere sank med 20 til 25 prosent fra 2007 til 2008, sier Stein Drogseth til Dagens Næringsliv. Han er styreleder i Eiendomsmeglerforetakenes Forening.

1000 mistet jobbenKonkursene blant eiendomsmeglerkontorene er mange. Den aller største er selvsagt Notar, men også flere kontorer til store kjeder er lagt ned, enten for å effektivisere driften eller rett og slett fordi de ikke var liv laga lenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer