Løp etter hjelp da sjiraffen Melvin (5) satt seg fast i gjerde i Dyreparken i Kristiansand. - Vi fant ikke én vakt

- Hva om et barn hadde falt ned? spør vitne etter sjiraffdrapet.

DREPT AV ANTILOPE: Dyreparkens besøkende så at Melvin hadde satt seg fast i gjerdet, og løp for å varsle. Foto: Dagblad-tipser
DREPT AV ANTILOPE: Dyreparkens besøkende så at Melvin hadde satt seg fast i gjerdet, og løp for å varsle. Foto: Dagblad-tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens de ansatte i Dyreparken i Kristiansand sørger over sjiraffen Melvin etter at han ble drept av en antilope mandag, er besøkende frustrerte over måten ulykka ble håndtert på. 

Den fem år gamle sjiraffen hadde satt fast hodet i et gjerde i dyreparken, mens rundt 20, 30 besøkende ble stående å se på. 

- Det var ille, sier en av dem til Dagbladet.

- Løp hver vår vei - Vi satt og drakk kaffe og kikket på sjiraffene, da vi skjønte at han hadde satt seg fast. Det var to av oss som løp hver vår vei - vi banket på alle ansatte-dører, men det var ikke et menneske å se. Det var for seint da de til slutt kom til stedet, sier hun. 

I mellomtida hadde verdens største antilope, en elandantilope, stanget sjiraffen flere ganger i buken. De lange horna spiddet Melvins hjerte og lunger.  

Kvinnen Dagbladet har snakket med, som ikke ønsker navn eller bilde i avisa, sier hun og familien sitter igjen med en følelse av frustrasjon og hjelpeløshet. 

- Det er en enorm park, og skummelt for både mennesker og dyr når det skjer noe sånt. Det var barn som sto og så på. Det var forferdelig å se - han sto der helt hjelpeløs, og vi fikk ikke tak i én vakt. Det kom én person, men det virket ikke som om de var forberedt. Det var ekkelt, sier hun. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.