- Løp fortere eller mist jobben

Flere hoteller kutter renholdskostnadene. Prisen er det ifølge Fellesforbundet renholderne i ISS som må betale.

TØFF HVERDAG: Ifølge Fellesforbundet må renholdere ved en rekke Oslo-hoteller vaske 30 prosent flere hotellrom pr dag etter at ISS overtok renholdsoppdragene. Foto: Truls Brekke / Dagbladet
TØFF HVERDAG: Ifølge Fellesforbundet må renholdere ved en rekke Oslo-hoteller vaske 30 prosent flere hotellrom pr dag etter at ISS overtok renholdsoppdragene. Foto: Truls Brekke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Ifølge Fellesforbundet får ikke renholdere ved hotellene annet valg enn å løpe beina av seg, eller risikere å miste jobben etter at ISS har gått inn i en rekke store hotellkjeder.

Manifest Senter for samfunnsanalyse la i dag fram en rapport som ifølge Fellesforbundet underbygger denne påstanden. Ifølge Manifest har renholderne fått nærmere 30 prosent høyere arbeidsbyrde etter at ISS overtok. Les også:Dagbladet har i en serie artikler avdekket råtne forhold i renholdsbransjen.

- Direkte ulønnsomt Også Petter Stordalens Choice-kjede har nylig overført renholdstjenester til ISS, men er ikke omfattet av tallgrunnlaget fra Fellesforbundet. Blant annet har LO truet med boikott.

- Choice tjener ikke noe på at medarbeidere ikke får det de har krav på. Slitne og misfornøyde medarbeidere er direkte ulønnsomt, skriver Stordalen i et innlegg i Dagbladet tirsdag

I sitt svar på kritikk rettet mot innkjøpte tjenester fra ISS, hevder han Arbeidstilsynet ville «stengt virksomheten for lengst».

- Må jobbe fortere Særlig støtte får ikke Stordalen av Fellesforbundet.- Det vi ser der ute er en helt annen virkelighet enn den Stordalen beskriver. Vi snakker her om folk som rett og slett blir outsourca til uførhet, sier Birgit Tandberg i Fellesforbundet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer