Løp inn 34 millioner

Plesner-familien tjente rundt 34 milli­oner på salget av Løplabbet.

God butikk: Christian Plesner etablerte Løplabbet i Norge i 1987 og solgt på 70-årsdagen sin i juni i fjor. Her fra avdelingen på Ullevål Stadion. Foto: Kaar Martin Granerud/Finansavisen.
God butikk: Christian Plesner etablerte Løplabbet i Norge i 1987 og solgt på 70-årsdagen sin i juni i fjor. Her fra avdelingen på Ullevål Stadion. Foto: Kaar Martin Granerud/Finansavisen.Vis mer

(Finansavisen.no): - I det store og hele er finans­inntektene knyttet til salget av Løp­labbet, sier Christian Plesner til Finansavisen.

I juni i fjor solgte han 91-prosentposten i løpeskospesialisten Løplabbet. Kjeden hadde 11 butikker og solgte i 2017 70.000 par sko, og da Sport1-kjeden åpnet lommeboken, solgte Plesner.

Solgte på 70-årsdagen

- Jeg fyller 70 år i dag, og har alltid hatt planer om å gi meg på dette tidspunkt, sa Plesner til Finansavisen i fjor i forbindelse med salget.

Prisen ble holdt mellom partene.

Finansposten i familie­selskapet Plesner Gruppen viste i 2018 34,6 millioner mot 1,6 millioner kroner året før.

Med rundt 34 millioner i salgsgevinst for 91 prosent av aksjen, ble Løplabbet priset til 38 millioner kroner i fjor. Daglig leder i Løplabbet, Tor Fauske, satt på resten av aksjene, og han har fortsatt 5 prosent etter at Sport1 kjøpte seg inn.

Plesner Gruppen eies med 5 prosent av Christian Plesner, mens resten av aksjene er fordelt likt på hans tre barn. Selv har han beholdt alle de stemmeberettigede aksjene, skriver avisen.

Startet i 1987

Plesner åpnet den første Løp­labbet-butikken 4. april 1987 etter å ha truffet Jørgen Wiklander litt tidligere. Wiklander var blant Sveriges beste 800-meterløpere på slutten av 70-tallet, og studerte samtidig sammenhengen mellom trening, skotøy og skader under sin høyskoleutdannelse i Stockholm.

Plesner drev på den tiden Gallus Plesner, som var store innen engrosvirksomhet og butikker innen ortopediske produkter, og ble lokket av Wiklander til å åpne en norsk utgave av Løplabbet.