Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Løp maraton på balkongen

Folk finner egne måter å få tida til å gå på når den må tilbringes innenfor hjemmets fire vegger.

6000 lengder: Når balkongen bare er 7 meter blir det mye fram og tilbake om man skal løpe maraton på 42,2 km. Likefullt er det nettopp det franske Elisha Nochomovitz velger å gjøre når coronaviruset stenger landet. Video: Kamera One. Klipp: Endre Vellene Vis mer

Franske Elisha Nochomovitz har funnet sin egen måte å kroppen i gang på, mens Frankrike er under strenge restriksjoner for å hindre ytterligere spredning av coronaviruset.

Ifølge The Guardian løp han 42,2 kilometer på egen balkong, som er sju meter lang. Mannen var imidlertid langt unna noen topptid, med seks timer og 48 minutter.

I tillegg til å se det som en mental og fysisk utfordring, sier han til AP at han utførte stuntet som en støtte til helsevesenet.

- Det handlet om å gjøre en vill utfordring, og ta litt humor inn i det, og prøve å avdramatisere den pressede situasjonen vi lever i, sier han.

Frankrike er et av landene i Europa som er hardest rammet av coronaviruset, med 14 500 smittede. 562 personer har dødd.

Frankrike tillater fortsatt folk å gå ut for å løpe, men bare dersom de fyller ut et skjema der de forklarer hvorfor de må forlate hjemmet.

- Hvis alle tenker likt og gjør det samme, så kommer alle plutselig til å løpe ute, og det hjelper ikke. Meldingen om at vi bør holde oss inne, vil ikke hjelpe noe, sier Nochomovitz.

Da coronaviruset herjet som verst i Kina, omtalte internasjonal presse flere liknende saker. Blant annet var det en mann i utbruddets sentrum, Wuhan, som løp rundt stuebordet for å få tida til å gå.

Hele Norges coronakart