- Løp og kjøp

- Start sparingen i aksjefond nå, er de uavhengige ekspertenes råd. Da unngår du å gå i den vanlige fella - kjøpe på topp og selge på bunn. Nå er fondsandelene på billigsalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tror vi er veldig nær bunnen. Dette er alle tiders tidspunkt for å starte en fornuftig aksjesparing, sier Dine Penger-redaktør Tom Staavi.

- For meg er aksjefond en langsiktig spareform. Folk flest bør spare jevnlig. Jeg tror ikke markedene skal bare opp, men det kan bli en hyggelig avkastning for den som går inn nå, sier Staavi.

Han peker på at fondssparerne har en tendens til å gå inn på topp og selge på bunn.

- Nå har de muligheten til å gjøre det betydelig bedre, ved å starte på et hyggelig tidspunkt. Det kan være lurt å tegne en spareavtale nå.

Staavi vil ikke gi noen konkrete anbefalinger på stående fot, men mener at fondene som får de beste terningkastene i bladet hans kan være et bra sted å begynne.

Seksere der er de norske fondene Carnegie og Pluss, og de globale til Carnegie, Skagen og Storebrand. Skagen Vekst - med halvt norsk og halvt internasjonalt mandat - får også seks.

Kjøper selv

Staavi får følge av førsteamanuensis Harald Haukås ved Høgskolen i Stavanger:

- Dette er absolutt riktig tidspunkt. Vi har sett så mye panikk, nedturer, korreksjoner og dårlige nyheter at nå er jeg optimist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer