Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løp ut fra Høyesterett

Høyesterettsdommer Henrik Bull var på kontoret da han hørte en voldsom eksplosjon. Han slapp alt og løp ut.

RYDDET GRUBBEGATA: Politiet har ryddet Grubbegata i Stortingskvartalet. Det ryker ut av en av vinduene. Foto: Leif Stang/Dagbladet
RYDDET GRUBBEGATA: Politiet har ryddet Grubbegata i Stortingskvartalet. Det ryker ut av en av vinduene. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesterett ligger ved regjeringskvartalet. Henrik Bull sier til Dagbladet at han forstod at situasjonen var alvorlig.

- Jeg valgte å komme meg ut så snart som mulig, sier han. Han valgte utgangen mot Grubbegata.

Politiet har ryddet hele Grubbegata for folk. Knust glass ligger i store hauger på fortauene. Vinduene er revnet i mange kontorer og forrretningsbygg. Et stort antall skuelystne strømmer til for å se hva som har skjedd. Politiet roper og vinker for å jage dem tilbake. De rydder et stadig større område for folk.

- Regnet med glass - Jeg hadde gått fra jobben. Da jeg var utenfor Høyesterett smalt det. Så regnet det med glass. Jeg kjente at jeg var truffet i ryggen. I øverste etasje i Finansdepartementet så jeg rutene var blåst bort. Jeg gikk videre og merket ikke at jeg blødde før noen sa det til meg. Da snudde jeg og gikk tilbake mot VG-huset hvor jeg ble tatt hand om, sier lagdommer Iver Huitfeldt til Dagbladet.

Utenfor Justisdepartementet så Huitfeldt mange personer som blødde og var ille tilredt. Han ble tatt med til legevakten, hvor Dagbladet snakket med han.  Der fikk han sydd fem sting i ryggen. Han mener selv at han må ha blitt truffet av en glass-splint.

LØP UT:Høyesterettsdommer Henrik Bull hørte en voldsom eksplosjon og løp ut fra kontoret til Grubbegata. Foto: Leif Stang/Dagbladet
LØP UT:Høyesterettsdommer Henrik Bull hørte en voldsom eksplosjon og løp ut fra kontoret til Grubbegata. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer

- Jeg var hjemme i leiligheten min i det gamle posthuset og hørte et voldsomt smell. Det blafret i gardinene. Da jeg ikke så noe på nettavisene med en gang, valgte jeg å komme meg ut for å se hva som hadde skjedd, sier konsulent Olaf Chr. Olsen.

Stort område Vinduer er knust i et stort område fra regjeringskvartalet. I fjerde etasje i Prinsensgate 1 er et vindu blåst inn. Mange stimlet rundt der da de trodde det var stedet for eksplosjonen. I en musikkforretning i Kongensgate 14 til 16 er butikkvinduene knust. Vinduene i Glassmagasinet er også knust.

- Det ligger en masse skadde personer i området, mange alvorlig skadde. Det ligger skadde inne på området med store blødninger. Alle bygningene har knuste vinduer, det er helt jævlig, sier Jan Larsen til Dagbladet.

- Det er så forferdelig. Jeg må komme meg bort herfra, sier en kvinne inn i en telefon mens tårene renner nedover kinnene hennes. Hun er i Akersgata, som også blir ryddet for folk.

Mange ambulanser Et stort antall ambulanser kommer og kjører bort i stor fart.

- Jeg så 37-bussen komme ut fra Akersgata. Jeg tror den var fyllt opp med skadde og personell som kunne behandle dem, sier Olaf Chr. Olsen.

KNUSTE VINDUER: Et stort antall forretninger og kontorer har fått knust vinduene. Foto: Leif Stang/Dagbladet
KNUSTE VINDUER: Et stort antall forretninger og kontorer har fått knust vinduene. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer

- Jeg sitter like ved byggets glassfront, og hørte et vanvittig drønn. Da jeg snudde meg så jeg hele glassfasaden falle, forteller en VG-medarbeider.

- I refleks kastet jeg meg ned, og da jeg reiste meg opp igjen så jeg en enorm røyksøyle stå ut av bygningen på andre siden av gaten, forteller han.

- Alle evakuert Alle i bygget ble kjapt evakuert, og bygget har enorme materielle skader. Det rapporteres om at alle VG-medarbeidere er i fysisk god behold, men at de naturlig nok er preget av sjokk.

- Jeg så flere skadde, de blødde som griser. Jeg som vanligvis tar en røyk foran VG-bygget syns dette er helt uvirkelig. Hva om jeg hadde stått der akkurat da?, sier han.

HØRTE SMELLET: Olaf Chr. Olsen hørte et voldsomt smell. Gardinene i leiligheten hans i det gamle posthuset blafret. Foto: Leif Stang/Dagbladet
HØRTE SMELLET: Olaf Chr. Olsen hørte et voldsomt smell. Gardinene i leiligheten hans i det gamle posthuset blafret. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer
KNUSTE VINDUER: Et stort antall forretninger og kontoret har fått knuste vinduer i store deler av Oslo sentrum. En musikkforetning i Kongensgate er rammet. Foto: Leif Stang/Dagbladet
KNUSTE VINDUER: Et stort antall forretninger og kontoret har fått knuste vinduer i store deler av Oslo sentrum. En musikkforetning i Kongensgate er rammet. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer