Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løpeforbud for maratongutten

Legene frykter for helsa til indisk 4-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Budhia Singh imponerte en hel verden da han løp 65 kilometer på bare sju timer i forrige uke. Gutten er bare fire år gammel, og kom i Indias verdensrekordbok etter løpet.

Nå har helsemyndighetene slått alarm og nekter gutten å løpe maraton. Leger undersøkte gutten etter rekordløpet og sier fireåringen har høyt blodtrykk og hjerteproblemer, melder BBC. Legene mener hjerteproblemene skyldes den ekstreme treningsmengden som Singh har lagt ned.

- Hvis han fortsetter å løpe kan det forsterke helseproblemene hans og forårsake nyresvikt, sier legene.

Treningsprogrammet til Singh skal ha bestått av frokost, løping fra klokka fem til klokka tolv, lunsj og siesta før en ny runde løping fra klokka fire om ettermiddagen. Gutten har selv sagt at han trives på treningsskolen.

- Jeg får løpe og spise det har lyst til, sier han til BBC.

Spesialdiett

Helseminister Pramila Millick sier regjeringen ikke kan ta ansvar for at Singhs helse blir ødelagt av all løpingen.

- Hvis noe skjer med gutten, vil regjeringen bli holdt ansvarlig, sier Mullick.

Løpeforbud for maratongutten

Legene vil nå foreta ytterligere undersøkelser av gutten, for å få full oversikt over helsa hans. De anbefaler at 4-åringen nå får en spesialdiett og blir holdt oppsyn med av medisinsk personell for å sikre at helsa hans ikke blir verre.

Guttens trener Biranchi Das avviser legenes rapport og sier den er partisk og falsk.

- Hvorfor fikk ikke Budhias personlige lege være tilstede mens de tok testene og skrev rapporten?

Solgt for 18 dollar

Badhia Singh vakte stor oppsikt i media allerede for et år siden, da han var rundt tre og et halvt år gammel. Treneren Das sier han reddet gutten fra et liv i fattigdom etter at faren hans døde og moren ikke klarte å ta seg av barna sine. Moren til Singh solgte ham til Das for 18 dollar.

Kritikerne mener Das utnytter Singh for å tjene penger på ham, noe han avviser.

Myndighetene i delstaten i India skal nå ta den endelige avgjørelsen om Singh får fortsette å løpe.

STORTALENT: 4 år gamle Budhia Singh imponerer alle med løpingen sin. Men nå mener legene at gutten må ta det mer med ro. Foto: Scanpix
STORTALENT: 4 år gamle Budhia Singh imponerer alle med løpingen sin. Men nå mener legene at gutten må ta det mer med ro. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling