Løpegutten

Navn: Per Øyvind Mørk Alder: 34 Yrke: Idrettssjef

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er lærebokeksempelet på mannen som vil og vil, men ikke får det til. Høsten 1997 tok Per Øyvind Mørk over jobben som sportslig ansvarlig i Fri-idrettsforbundet. Norsk friidrett seilte i medvind etter tidenes VM-innsats med to norske gull i Athen. Siden har det gått strake veien nedover. Fjorårets EM i Budapest endte med Jim Svenøys bronsemedalje. Til nå er VM i Sevilla tidenes norske VM-fiasko.

  • Per Øyvind Mørk står til ansvar. Det må føles vondt å mislykkes. Han vil jo så gjerne oppnå noe. Uhyre strukturert har han styrt forberedelsene. Dypt engasjert har han finjustert selv de minste detaljer. Han har stilt seg sjøl veldig sentralt i det treningsfaglige, og ser ut til å like å være i fokus.
  • Han gaper over for mye, og må tåle at fallhøyden bare blir større og større. Nå må han stole på at Trine Hattestad eller Hanne Haugland gjør landingen mykere.
  • Til tider er engasjementet voldsomt. Som da John Ertzgaard fikk krampe i låret under NM på Byrkjelo, og måtte bryte 100-meteren. Da stivnet Mørk til blant VIP-ene på tribunen. Med toppidrettsjef Bjørge Stensbøl som forbløffet tilskuer, snublet Mørk ut av benkeradene, og løp mot den skadde. Han var på plass som førstemann - før både lege og trener.
  • Per Øyvind Mørk kommer fra Drammen, og er samboer med tidligere maratonløper Grete Kirkeberg. Han er sjøl tidligere langdistanseløper med landskamper for Norge. I sin tid debuterte han på maraton med tid ned mot 2.20. Skader ødela karrieren på toppnivå, men Mørk tar fortsatt sine daglige morgenøkter. I Sevilla kommer han inn fra joggeturen mens de andre i troppen tusler morgentrøtte til frokostbordet. Sosialt er han en ærlig kar med snert i replikken og ertende provokasjoner som varemerke. Både utøvere og trenere er ofre. Denne kvaliteten viser han ikke så ofte offentlig.
  • For Mørk skiller nøye på hva som hører hjemme hvor. Han er opptatt av å holde diskusjoner om årsaker og konsekvens interne. Det har ført til at han har instruert utøvere om hva de skal si - og ikke si - etter dårlige prestasjoner.
  • Alle evalueringer skal tas i høst - etter sesongen. Det blir mange dager rundt møtebordet.