TIDLIG EXIT:  Kinesiske Liu Xiang snublet i første hekk i et forsøksheat på 110 meter hekk i London-OL. Han skadet akillesen og ødela resten av lekene. Alle foto: AFP
TIDLIG EXIT: Kinesiske Liu Xiang snublet i første hekk i et forsøksheat på 110 meter hekk i London-OL. Han skadet akillesen og ødela resten av lekene. Alle foto: AFPVis mer

Løpestjerne ble sex-reklame-offer: «Snubler du også i begynnelsen av løpet?»

Utnyttet i reklame om for tidlig utløsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at den kinesiske hekkeløperen Liu Xiang tok gull i Aten i 2004 har han slitt med skader og motgang. På grunn av en skade fikk han ikke deltatt på Sommer-OL på hjemmebane, og dermed ble det neste store OL i London i sommer.

Men på forsøksheatet gikk han i bakken allerede i første hekk og skadet akkillessenen. Dermed brast gull-drømmen for kineseren.

Nå har han imidlertid fått en noe uvanlig og uønsket oppmerksomhet etter at en kinesisk medisinprodusent har brukt utøveren i en reklamekampanje om for tidlig utløsning. Det skriver Expressen.

Problemet ingen snakker om Reklamen inneholder snuble-bildet av Xiang kombinert med teksten «Snubler du også i begynnelsen av løpet? For tidlig utløsning: Problemet man ikke snakker om».

Produsenten vil avertere for en ny teknologi som visstnok skal forlenge sexlivet med 15 minutter etter et lite inngrep.

Sex-reklame-offeret Xiang reagerer kraftig på den uautoriserte bildebruken.

- Skal få stoppet dette - Vi kommer til å kommer til å ta en nærmere kikk på dette for å fastslå om det virkelig er sånn at de bruker et bilde av Liu, sier utøverens trener Sun Haiping til Shanghai Daily.

Vis mer

Kinas friidrettstrener følger også opp.

- Vi kommer til å ta en prat med Liu og hans trener for å ta en beslutning for hvordan vi skal få stoppe dette, sier han.

Produsenten bak kampanjen har ikke ønsket å kommentere saken.

Løpestjerne ble sex-reklame-offer: «Snubler du også i begynnelsen av løpet?»