Loppet kommunen for 10 millioner

En ansatt i Oslo kommune innrømmer å ha underslått 10,6 millioner kroner. Saken ble oppdaget ved en tilfeldighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Underslaget har foregått over 10 år, og pengene som den betrodde regnskapsmedarbeideren har forsynt seg av, skulle egentlig gått til arbeid med flyktninger og innvandrere i Oslo.

Underslaget ble oppdaget da kommunens bankforbindelse endret rutiner i forbindelse med behandling av kvitteringer. Dette har ført til at Oslo kommune nå skal granske om lignende underslag kan ha foregått i andre deler av kommunen.

- Vi må finne ut om rutinene som sviktet i dette tilfellet også svikter andre steder, sier internrevisorsjef Hallvard Lunde til Aftenposten.

Han har anbefalt finansbyråden å gå videre med saken, og etter påske starter en omfattende granskning av alle etatene og regnskapskontorene i kommunen.

Falske bilag

Fordi regnskapsmedarbeideren hadde full tilgang til alle deler av regnskapsprosessen, blant annet utbetalingsprosedyrene, kunne han underslå kommunens penger. I løpet av 10 år fikk kommunen overført 2,75 milliarder kroner fra Utlendingsdirektoratet, og 10,6 millioner av dette førte mannen inn på sin egen bankkonto.

Politiet er ferdig med etterforskningen av saken, som kommer opp for retten om noen måneder.