LEKEN OVER: Baugur, som hadde store aksjeporteføljer i en rekke butikkjeder i Storbritannia, Island og Danmark, kollapset i 2008 på grunn av en gjeld på hele 9 milliarder kroner. Baugur eide blant annet aksjer i lekebutikkjeden Hamleys. Foto: AP / Kirsty Wigglesworth / NTB Scanpix
LEKEN OVER: Baugur, som hadde store aksjeporteføljer i en rekke butikkjeder i Storbritannia, Island og Danmark, kollapset i 2008 på grunn av en gjeld på hele 9 milliarder kroner. Baugur eide blant annet aksjer i lekebutikkjeden Hamleys. Foto: AP / Kirsty Wigglesworth / NTB ScanpixVis mer

Loppet skattebetalerne for 13 millioner kroner

Bankakrobater på Island dømt til fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toppsjefene i den havarerte islandske investeringsbanken Baugur er kjent skyldig i skatteunndragelse.

Den tidligere toppsjefen Jon Asgeir Johannesson, hans søster Kristin Johannesdottir og deres kollega Tryggvi Jonsson ble kjent skyldig i å ha lurt unna rundt 13 millioner kroner i skatt mellom 1998 og 2003.

Jon Asgeir ble dømt til ett års betinget fengsel og en bot 2,25 millioner kroner, mens Tryggvi Jonsson fikk 18 måneders betinget fengsel og en bot på 1 million.

Baugur, som hadde store aksjeporteføljer i en rekke butikkjeder i Storbritannia, Island og Danmark, kollapset i 2008 på grunn av en gjeld på hele 9 milliarder kroner.

Jon Asgeir Johannesson var en av Islands mest profilerte finansakrobater før sammenbruddet som rammet alle landets banker. Siden det har han vært gjennom en rekke rettssaker.

(NTB)