Løpsk bagasjetroll kræsjet med fly

Og her er enda en årsak til flytrøbbel du neppe har hørt om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det går som regel bra når du skal ut å fly. I alle fall når flygeledere, piloter og kabinpersonale er på hugget. Og når dataanleggene og innsjekkingssystemene på flyplassen virker. Her kommer to årsaker til flytrøbbel du neppe har hørt om før.


Ørsta Volda Lufthamn i morges:
en bagasjetralle ute av kontroll smeller inn i Widerøes morgenfly til Sogndal når bagasjen skal lastes ombord. Bagasjetralla slår et hull i skroget på Dash\'en, som dermed må settes ut av drift. Nytt fly må tilkalles fra Widerøes hovedbase i Bodø, og trafikken har vært forsinket i hele dag.


- Vi er i ferd med å komme a jour med trafikken igjen nå, sier jourhavende ved flyplassen til Dagbladet.no i ettermiddag.

Glemte bensinslangen

Gardermoen tirsdag: Danish Air Transport må tanke opp sitt rutefly til Førde. Full tank og alt vel - med ett viktig unntak: personalet fra Statoil glemmer å koble fra drivstoffslangen før de setter fart med tankbilen. ATR-maskinen fikk så store skader at det er satt ut av drift i lang tid.

- I Danmark kaller vi slikt for tanketosk, sier en oppgitt sjef for Danish Air Transport, Peter Nielsen, til Firdaposten.

Bensintabben var dårlig nytt for Den internasjonale folkemusikkfestivalen, som ikke har fått på plass alle artister til festivalåpningen i dag.

Festivalledelsen krysser fingrene for at Danish Air Transport har på plass et reservefly Gardermoen - Førde fra i morgen.

- 50 artister skal hit i løpet av søndag og mandag, så vi håper virkelig at rutenettet er oppe igjen til da, sier festivalsjef Lene Furuli.

FIKK HULL: Det var et Widerøe-fly av denne typen som i dag ble skadet av en bagasjetralle.