KNUST: Garasjen er fullstendig ødelagt etter at den ble truffet av en løpsk brøytebil. Leserfoto: Ronny Hjertås/2400
KNUST: Garasjen er fullstendig ødelagt etter at den ble truffet av en løpsk brøytebil. Leserfoto: Ronny Hjertås/2400Vis mer

Løpsk brøytebil knuste bil og garasje

- Skadene er store, sier sjokkert huseier Frank Gjesdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Frank Gjesdal fikk sitt livs sjokk, da han i tretida i natt bråvåknet av et voldsomt brak utenfor huset i Edlandsgeilane på Ålgård i Rogaland.

- Det smalt skikkelig. Strømmen gikk og det var kaos. En brøytebil hadde revet ned garasjen, knust bilen og ødelagt grunnmuren, sier Gjesdal til Dagbladet.no.

Brøytebilen var nære ved å brase inn i huset, og verken Frank Gjesdal, kona eller deres tre unge barn ble skadd. Også sjåføren kom unna uten fysiske skader.

- Heldigvis gikk det bra. Da jeg så ut, og så ødeleggelsene, så tenkte jeg på ham som kjørte. Jeg er bare glad for at det gikk bra, sier Gjesdal.

Pulverisert
Han vil ikke tenke på hva utfallet ville blitt om den flerfoldige tonn brøytebilen hadde rammet litt annerledes, og i stedet truffet boligen.

I tillegg til de omfattende materielle ødeleggelsene har flere tonn veisalt og mange tusen liter saltlake rent ut i området rundt huset.

- Skadene er store. Garasjen er revet, og må bare fjernes. Grunnmuren er ødelagt, og bilen er det ikke mye igjen av. Nå blir det en forsikringssak, sier Gjesdal.

HELL I UHELL: Bilen var nære på å treffe boligen med fem personer. Leserfoto: Ronny Hjertås/2400
HELL I UHELL: Bilen var nære på å treffe boligen med fem personer. Leserfoto: Ronny Hjertås/2400 Vis mer

- Trist sak
Hendelsesforløpet og ulykkesårsaken er fortsatt uklar, og driftsleder Einar Skavlan i Risa Veivedlikehold - som drifter brøytebilen - sier de ser alvorlig på saken.

- Det er en veldig trist sak. Bilen har gått av veien på en måte jeg ikke kan forklare, og havnet nærme et hus. Jeg tenker på hva som kunne skjedd. Vi ser alvorlig på saken, og kobler inn beredskapsgruppa. Sjåføren vil bli tatt vare på, sier Skavlan til Dagbladet.no.

Driftslederen har så langt ikke fått pratet personlig med sjåføren, som han sier er rutinert i jobben som brøytebilfører.

- Han er hjemme akkurat nå, sier Skavlan.

Tidlig i dag morges startet mannskaper på det omfattende arbeidet med å rydde opp etter nattas uhell.

Rogalandpolitiet opplyser at ulykken ikke er blitt en politisak.

KLEMT: Bilen av merket Mitsubishi er totalvrak. Leserfoto: Ronny Hjertås/2400
KLEMT: Bilen av merket Mitsubishi er totalvrak. Leserfoto: Ronny Hjertås/2400 Vis mer