SÅR TVIL OM FART: Dette er Toyota Priusen som havnet i autovernet utenfor Lillesand torsdag for to uker siden. Vegdirektoratet får ikke de små skadene på bilen til å stemme overens med eierens forklaring om en hastighet på 176 km/t. FOTO:TORBJØRN BERG/DAGBLADET
SÅR TVIL OM FART: Dette er Toyota Priusen som havnet i autovernet utenfor Lillesand torsdag for to uker siden. Vegdirektoratet får ikke de små skadene på bilen til å stemme overens med eierens forklaring om en hastighet på 176 km/t. FOTO:TORBJØRN BERG/DAGBLADETVis mer

- «Løpsk» Prius hadde lav hastighet

Får ikke eierens forklaring om 176 km/t til å stemme overens med skadene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En Toyota Prius der gasspedalen skal ha hengt seg opp, hadde ifølge veimyndighetene svært lav fart da eieren krasjet den i autovernet på E18 i Lillesand for to uker siden.

• Les også: Sår tvil om elleville Toyota-ferder

Eieren har forklart at bilen ikke lot seg stoppe, og at farten var oppe i 176 kilometer i timen. Avdelingsdirektør Erik Aalling i Vegdirektoratet får ikke dette til å stemme overens med skadene på bilen.

— Bilen har små skader, så slik vi ser det må bilen ha hatt en relativt lav hastighet da den kom i kontakt med autovernet, sier Aalling til P4.
Han vil ikke anslå hastigheten nærmere.

Bilen ble påført skraper og skrammer i en skjerm og fikk mindre skader i forstillingen.

— Skadene på bilen er svært begrenset. Det er noen småting som har vært reparert, og bilen er nå satt i stand slik at den er fullt kjørbar og fungerer igjen, så skadene på bilen tilsier at det har vært lav fart, sier Aalling.

Eieren opplyser at han ikke vet hvor stor farten var da han kjørte inn i autovernet, og vil ikke kommentere saken ytterligere.
Vegdirektoratet regner med å kunne levere en endelig konklusjon over påske.

Politiet iverksatte etterforskning av saken da den ble kjent, men skal ifølge Fædrelandsvennens nettutgave ikke snakke med bileieren før alle tekniske undersøkelser er ferdige.

(NTB)