PÅ KVELDSTUR: To hester sperret trafikken på E18 søndag kveld, etter at de løp i nordgående retning i en drøy halvtime. Her roer de seg ned med litt  å spise etter ferden. Foto: STENER KALBERG
PÅ KVELDSTUR: To hester sperret trafikken på E18 søndag kveld, etter at de løp i nordgående retning i en drøy halvtime. Her roer de seg ned med litt å spise etter ferden. Foto: STENER KALBERGVis mer

Løpske hester sperret E18 i en halvtime

Løp i hvert sitt kjørefelt ved Kopstad i Vestfold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Vestfold måtte håndtere et litt uvanlig problem da to hester forvillet seg inn på E18 ved Kopstad søndag kveld.

- E18 var så å si helt sperret i retning nordover fordi to hester på et eller annet vis kom seg inn på motorveien, sier operasjonsleder Einar Paulsen ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.

De to hestene løp i hvert sitt kjørefelt i retning nordover på den fire felts brede motorveien, og blokkerte derfor trafikken fra Vestfold og innover mot Oslo.

De holdt stø kurs i  i en drøy halvtime, men i 19-tida kom eieren av hestene til stedet og tok dem med seg.

- Hestene hører til på et sted ikke så langt unna, sier operasjonslederen.

På stedet dannet det seg lange køer mens hestene fikk seg en kveldstur. På bildet ser vi også at en porsjon høy roet dem ned i veikanten før de ble tatt med hjem til stallen.