Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lord Lucan forsvant sporløst da barnepike ble brutalt drept i 1974. Nå kan sønnen arve han

Dødsattest utstedt fra den britiske staten.

 ERKLÆRT DØD:  John Bingham, bedre kjent som Lord «Lucky» Lucan, ble onsdag erklært død. Dette etter å ha vært sporløst forsvunnet i 41 år. Foto: Scanpix
ERKLÆRT DØD: John Bingham, bedre kjent som Lord «Lucky» Lucan, ble onsdag erklært død. Dette etter å ha vært sporløst forsvunnet i 41 år. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): John Bingham, bedre kjent som Lord «Lucky» Lucan, var et kjent fjes i Londons aristokratiske kretser på midten av 1900-tallet.

forsvant han en novemberkveld i 1974. Forsvinningen skjedde etter at Lucan-familiens barnepike, Sandra Rivett, ble brutalt drept i familiens hjem.

Lucans kone ble også angrepet, men klarer å rømme til en pub i nabolaget der hun identifiserer ektemannen som gjerningsmannen - uten at politiet klarte å pågripe han.

Siden har britiske domstoler konkludert med at Lucan drepte barnepiken i den tro at offeret var hans egen kone, en kvinne han skulle skilles fra.

Nå, over 41 år etter, melder Independent at den britiske staten lar sønnen arve tittelen hans.

Dette ble klart etter at Binghams eneste sønn, George Bingham, fikk utstedt den bortkomne adelsmannens dødsattest.

Avgjørelsen vil innebære at sønnen kan arve tittelen til faren - som opprinnelig ble erklært død i 1999.

Før utsendelsen ble det spekulert i om Lucan kunne ha rømt til utlandet.

Bilen Lucan rømte i ble funnet i Newhaven og interiøret skal ha vært dekket av blod, men det var ingen spor etter mannen. Dette satte i gang spekulasjoner og en rykteflom som lever i beste velgående den dag i dag.

Selv om det er 40 år siden forsvinningen er det mange konspirasjonsteoretikere som er overbevist om at Lucan fortsatt lever i beste velgående et eller annet sted på kloden.