Lørdag blir D-dag for Danielsen

Lørdag blir en skjebnedag for Dag Danielsen. Da avgjøres det om han blir nominert på stortingslisten fra Oslo Frp. Høyesteretts kjennelse har i den sammenheng ikke betydning, mener han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Danielsen ser ikke Høyesteretts kjennelse som et nederlag, men ser deler av den som en prinsipiell seier. Han håper fremdeles å bli nominert på 3.plass på stortingslisten under nominasjonsmøtet lørdag.

Deltar

Danielsen vil trolig delta på nominasjonsmøtet og mener alt ligger til rette for at han kan nomineres på 3.plass, etter Carl I. Hagen og Siv Jensen.

- Foreløpig har jeg blikket rettet mot nominasjonsmøtet og håper å komme på 3. plass. Jeg kan nomineres både etter grunnloven, valgloven og partiets vedtekter. Stemmer som gis for meg kan ikke forkastes fordi man ikke bare har en rett, men også en plikt til å stå på et partis stortingsliste så sant man ikke er medlem av et annet parti, sier han.

Danielsen har flere argumenter for hvorfor han kan nomineres. Viktigst er at det i Frps vedtekter heter at valglovens bestemmelser gjelder. Dette vil det stå strid om på nominasjonsmøtet lørdag.

- Jusen er klinkende klar, sier han.

I tillegg har Danielsen fulle rettigheter som medlem av Frps stortingsgruppe, til tross for at han er suspendert fra partiet.

Vil bli

Dag Danielsen ønsker å fortsette som medlem av Frp og av partiet stortingsgruppe.

- Det er dette partiet som ligger meg politisk nær og som jeg har jobbet for i alle år. Samtidig ønsker jeg å arbeide for å få partiet på rett kjøl igjen og rette på den linjen som hersker i partiet. Ledelsen sentralt driver et råkjør mot medlemmer som suspenderes eller ekskluderes uten å kunne forsvare seg og mot en rekke stortingsrepresentanter de ikke liker. Jeg mener Frp skal være et liberalistisk parti i sin rette forstand, også organisasjonsmessig. Den kampen er ikke over, sier Dag Danielsen.

Støtte

Danielsen argumenterer for at Høyesteretts kjennelse langt på vei er en seier for de suspenderte Frp-medlemmene.

- Kjennelsen innebærer at det ikke er fritt fram for at en partiledelse kan behandle medlemmene etter eget forgodtbefinnende. Samtidig beklager jeg personlig at vi ikke nådde fram med kjæremålet vårt, sier Danielsen.

Han ser kjennelsen som en stor prinsipiell seier fordi Høyesteretts kjæremål slår fast at det må foretas en avveining av et partis indre selvstyre og medlemmenes beskyttelse mot overgrep fra partiet sentralt.

- Dette er jeg meget glad for. Det gir grunnlag for et eventuelt privat søksmål senere, sier Danielsen.

Hvorvidt Danielsen vil gå til søksmål avhenger av utfallet av nominasjonsmøtet i Oslo Frp lørdag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer