Lørdag bøtter det ned igjen over Sør-Norge

Nye regnrekorder over Oslo i går. Og Bergen-ordfører kan holde solgaranti.

OSLO SØR TORSDAG ETTERMIDDAG:  Motoren "druknet" i denne veidumpa på Brenna - rett ved kommunegrensa mellom Oslo og Oppegård -, og sjåføren måtte forlate bilen, ta med seg barnet og vasse gjennom vannmassene. Foto: Ida Pedersen.
OSLO SØR TORSDAG ETTERMIDDAG: Motoren "druknet" i denne veidumpa på Brenna - rett ved kommunegrensa mellom Oslo og Oppegård -, og sjåføren måtte forlate bilen, ta med seg barnet og vasse gjennom vannmassene. Foto: Ida Pedersen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet): Så kan da nordlending, humørspreder og Bergen-ordfører Trude Drevland glede seg enda noen dager over at sommerværet går i favør av Vestlandets hovedstad.

- Det er ikke mange steder i landet som runder 20 varmegrader denne helgen. Det ser best ut for Bergen, som kanskje kommer opp i 22. Flere andre steder på Vestlandet kan også runde 20. I Trondheim ligger det an til 19-20.

- Resten av landet må greie seg med godt under 20, og det blir mer regn i Sør-Norge, sier statsmeteorolog Børje Johansson ved Meteorologisk institutt til Dagbladet, mens han og kolleger legger siste hånd på et nytt langtidsvarsel.

Her kan du sjekke været der du er.

Solgaranti - i Bergen

Det er ikke mange tegn til at den «ordentlige» sommeren med temperaturer i 25-graders klassen kommer tilbake neste uke heller.

Da himmelens sluser åpnet seg over Oslo og omland i går kveld, var Bergen-ordføreren breial nok til å invitere østlendinger på ferie til hennes by - med solgaranti.

- Jeg synes egentlig det er en lidelseshistorie i seg selv å se østlendinger i regnvær, sa Drevland til Nettavisen da.

Rekordene falt
I dag kom nedbørstallene som trolig hadde fått selv regntøffe Drevland til å søke ly innendørs.

• Ny timerekord for nedbør over Oslo: 44,5 millimeter mellom klokka 16 og 17. Den forrige rekorden var 41,5 millimeter i løpet av en time i 1980.

• Ny døgnrekord for Oslo siden målingene startet i 1937: 72,8 millimeter mellom klokka 08 i går og 08 i dag. Den forrige døgnrekorden på 59,8 millimeter var fra 1. august 1989.

• Alle tiders regnrekord over landet står fjellstøtt fra 25. oktober 1940: da falt det 229,6 millimeter over Matre i Sunnhordland i løpet av 24 timer, ifølge tallene fra Meteorologisk institutt.

Våt lørdag i sør
De hardeste regnbygene over kysten og innlandet i Sør-Norge i helgen er ventet lørdag.

- Et kraftig lavtrykk er på vei opp fra Danmark og Skagerak. Først er det Østfold, Vestfold og Telemark som får bygevær. Utover dagen kommer bygene bygene til Oslo og Akershus og seinere oppover indre Østlandet. Men det blir ikke så intenst som ovetr Oslo torsdag, og søndag ser det ganske bra ut over hele Sør-Norge, sier statsmeteorolog Børje Johansson.

BREIAL BERGEN-GARANTI:  Ordfører Trude Drevland ga solgaranti i Bergen da det høljet ned som verst over Oslo og Østlandet i går. Det løftet ser det ut til at hun kan holde denne helgen. Her sammen med en annen Bergen-patriot, statsminister Erna Solberg, på Brann stadion 16. mai i år. De bevarte entusiasmen, tross Brann-tap 1-2 for Bodø/Glimt. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix.
BREIAL BERGEN-GARANTI: Ordfører Trude Drevland ga solgaranti i Bergen da det høljet ned som verst over Oslo og Østlandet i går. Det løftet ser det ut til at hun kan holde denne helgen. Her sammen med en annen Bergen-patriot, statsminister Erna Solberg, på Brann stadion 16. mai i år. De bevarte entusiasmen, tross Brann-tap 1-2 for Bodø/Glimt. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer