Lørdag den store utferdsdagen

Statens vegvesen venter mer spredt påsketrafikk enn tidligere år.

PÅSKE-INFO:
 Veidirektør Terje Mo Gustavsen og samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa møtte fredag pressen på veitrafikksentralen i Oslo for å fortelle om påskeutfarten. Foto: Morten Holm / SCANPIX
Foto: Morten Holm /  SCANPIX
PÅSKE-INFO: Veidirektør Terje Mo Gustavsen og samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa møtte fredag pressen på veitrafikksentralen i Oslo for å fortelle om påskeutfarten. Foto: Morten Holm / SCANPIX Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Påsketrafikken er i gang - det stadfestet Statens vegvesens ledelse og samferdselsminister Magnhild Meltveit  Kleppa under en pressekonferanse hos Vegtrafikksentralen fredag formiddag. På skjermene i kontrollrommet fløt trafikken fortsatt rolig.

- Faktisk kan vi vente oss mindre trafikk i dag sammenlignet med en vanlig fredag. Folk venter. Den store utferdsdagen er flyttet til palmelørdag og onsdag, forklarer pressesjef Kjell Bjørn Vinje.

Satens vegvesen venter mer spredt trafikk denne påsken. Den tidlige våren i store deler av Sør-Norge, lite snø i fjellet og flotte forhold ved sjøen kan gjøre trøkket mindre på de tradisjonelle ut- og innferdesdagene til de store byene.

-Ta det rolig Påsketrafikken skaper spesielt store utfordringer ved at mange drar ut på veien samtidig, i tilegg til å ferdes på veier man ikke er godt kjent. Vegdirektør Terje Moe Gustavsen advarer spesielt mot forbikjøringer. Utforkjøringsulykker på grunn av forbikjøringer er en gjenganger i påsketrafikken.

- Mange har det uforståelig travelt i påsken. Det er bedre å komme litt senere fram enn å ikke komme fram i det hele tatt, sier Vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer