- Lørdag er hele SAS i rute igjen

Nesten i orden fra morgenen av, lover informasjonssjefen.

VENNER IGJEN: Yngve Carlsen, leder i Norsk Flygerforbund, sammen med Informasjonssjef Knut Morten Johansen (t.h.) i SAS etter at streiken ble avsluttet torsdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
VENNER IGJEN: Yngve Carlsen, leder i Norsk Flygerforbund, sammen med Informasjonssjef Knut Morten Johansen (t.h.) i SAS etter at streiken ble avsluttet torsdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS har hatt for vane å vise seg som en blid mann - inntil pilotstreiken startet forrige fredag.

Siden har han blitt mer grå i ansiktet, mer søvnløs og mer opptatt i telefonen fra dag til dag.

Inntil denne fredagen, den første hele SAS-dagen etter streiken, som har berørt 4000 avganger og 400 000 passasjerer i løpet av sju dager.

Nå smiler han igjen.

- I løpet av denne lørdagen skal hele ruteprogrammet være i gjenge som før streiken. De fleste vil merke normalt SAS-program allerede fra lørdag morgen, sier Johansen.

- Men jeg garderer meg litt på vegne av selskapet med å si komplett ruteprogram fra utpå lørdagen, kanskje kvelden, sier informasjonssjefen til Dagbladet ved 17-tida fredag.

Slutt på innstillinger

SAS hjemmeside har ikke noe eget «kapittel» for innstillinger/kanselleringer denne helgen, som de har hatt hver dag den siste uka.

- Det har vært en glede å se alle yrkesgrupper gi full gass igjen for å bringe trafikken tilbake til normalen. Det har merkbart nærmet seg det vanlige fra time til time, sier Johansen.

- Hvor lang behandlingstid hos dere må kunder påregne, som skal ha en eller annen kompensasjon for streiken ?

- Vi har en svær jobb å gjøre. Så vi håper folk vil være overbærende i denne situasjonen. Nå er flyene i lufta igjen, og så er etterspillet etter streiken den store jobben ved siden av daglig drift.