TRUMP-KRITIKER: Mitt Romney var i valgkampen er krass kritiker av Donald Trump. Nå er de to på talefot igjen. Foto:  Andy Katz / Zuma Press / NTB scanpix
TRUMP-KRITIKER: Mitt Romney var i valgkampen er krass kritiker av Donald Trump. Nå er de to på talefot igjen. Foto:  Andy Katz / Zuma Press / NTB scanpix Vis mer

Lørdag møtte Trump mannen som har kalt ham «en svindler. Søndag kommer nye utnevnelser

Møtte en rekke politikere lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

USAs påtroppende president Donald Trump møtte lørdag sin tidligere motstander Mitt Romney og flere andre kandidater til poster i administrasjonen. Han varsler nyheter søndag

Trump viste tommelen opp etter møtet med den tidligere republikanske presidentkandidaten. Romney, som har vært nevnt som utenriksminister i Trumps regjering, sa de hadde en dyptgående samtale om USAs interesser i forskjellige deler av verden.

Tonen er en helt annen enn før nominasjonen og valget. I en tale i mars omtalte Romney Trump som «en svindler» og «en bedrager». Trump slo på sedvanlig vis tilbake og kalte Romney «en taper».

Trump tok lørdag imot Romney og en rekke andre politikere på golfklubben sin i Bedminster i New Jersey.

På gjestelista sto blant andre utdanningsaktivistene Michelle Rhee og Betsy DeVis og den pensjonerte generalen James Mattis. Søndag skal han blant annet møte guvernøren i New Jersey, Chris Christie, tidligere New-York-borgermester Rudy Giuliani, Kansas-politikeren Kris Kobach, medeier i Chicago Cubs Todd Ricketts, restauranteier Randy Puzder, finansmann Lew Eisenberg og helsemilliarder Patrick Soon-Shiong.

Etter møtene lørdag uttalte Trump at dette er talentfulle folk som i likhet med ham ønsker å gjøre USA storslått igjen. På spørsmål om ansettelser svarte han:

– Dere vil få høre ting i morgen.

Fredag utpekte den påtroppende presidenten Michael Flynn til nasjonal sikkerhetsrådgiver, Mike Pompeo til sjef for CIA og Jeff Sessions til justisminister.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer