Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lørdag sletter Telenor titusener av hjemmesider

Nasjonalbiblioteket krever å få bevare materialet.

VIL HA KOPI:
Aslak Sira Myhre, direktør ved Nasjonalbiblioteket (NB), vil bevare hjemmesidene.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
VIL HA KOPI: Aslak Sira Myhre, direktør ved Nasjonalbiblioteket (NB), vil bevare hjemmesidene. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag slettes titusener av hjemmesider fra Telenors servere. Nasjonalbiblioteket krever å få å bevare materialet for ettertida.

- Vi risikerer at en vesentlig del av nyere norsk kulturhistorie kan gå tapt, advarer direktør ved Nasjonalbiblioteket, Aslak Sira Myhre, til Aftenposten.

50 000 kunder av Telenor fikk i begynnelsen av oktober et brev fra telegiganten der de kunngjorde at tjenesten Min hjemmeside nå blir lagt ned. Samtidig ble kundene fortalt at alt hjemmesideinnhold på Telenors servere blir slettet 31. oktober.

- Vi håper nå å få i gang dialog med Telenor slik at ikke noe av dette innholdet blir tapt for ettertida. Det er sentralt at vi får sikret oss en digital kopi av det, sier nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre.

Han ber nå Telenor utsette slettingen til dette har skjedd.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!