Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lørdag treffer «Nina» Hordaland og Sogn og Fjordane med orkan styrke

Ekstremværet kommer.

STILLE FØR STORMEN: Ekstremværet Nina feier inn over både Hordaland og Sogn og Fjordane med orkans styrke lørdag ettermiddag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
STILLE FØR STORMEN: Ekstremværet Nina feier inn over både Hordaland og Sogn og Fjordane med orkans styrke lørdag ettermiddag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekstremværet Nina feier inn over både Hordaland og Sogn og Fjordane med orkans styrke lørdag ettermiddag.

I det foreløpig siste varselet om ekstreme værforhold som Meteorologisk institutt sendte ut klokka 5 natt til lørdag, kan det se ut til det er folk i Hordaland og Sogn og Fjordane som får merke ekstremværet Nina på sitt aller voldsomste.

Stormsenteret vil lørdag ettermiddag trolig ligge på kysten nær Stad, før det sakte styrer videre nordøstover utenfor kysten av Møre og Romsdal.

Mens det i Rogaland ventes økning til vestlig full storm på utsatte steder lørdag ettermiddag, og sterk storm nord i fylket, blir vinden enda kraftigere i nabofylket i nord. I Hordaland varsler meteorologene om økning til vestlig sterk storm og til dels orkan på utsatte steder. Vinden er på sitt sterkeste sent på ettermiddagen, før den ventes å avta utover kvelden.

Også i Sogn og Fjordane må man regne med til dels orkan sent lørdag ettermiddag og utover kvelden. Det starter med vestlig sterk storm på utsatte steder, men alt tyder på at vinden når 33 sekundmeter, altså orkan styrke. Først sent lørdag kveld og natt til søndag ventes Nina å løye noe.

I alle disse tre fylkene ventes Nina å dra bølgene opp til en høyde på opp mot 13 meter på det høyeste.

I Møre og Romsdal ventes Nina å gjøre seg bemerket med liten og kanskje full storm på Sunnmøre. I Nordmøre og Romsdal slipper man billigere unna. Her ventes ikke vinden å overstige stiv kuling.

- Det er fortsatt en liten usikkerhet rundt stormsenterets bane, og vi kan ennå ikke helt utelukke sterkere vind lenger nord, understreker Meteorologisk institutt i varselet.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook.