Lørdagsnatta endte i mareritt

- Det var som å være i krigen, sier dørvakt Flemming Øvland ved Baronen og Baronessen. Han opplevde marerittet alle dørvakter frykter: Plutselig så han rett inn i en pistolmunning. Deretter så han to kolleger og fire gjester bli skutt i Oslo-natta. Livredde gjester var vitne til at i alt 16- 17 skudd ble fyrt av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Like etter klokka to natt til søndag begynner køen på Baronen og Baronessen å bygge seg opp. De fleste utesteder i Oslo stenger klokka tre, men på Baronen, som den heter på folkemunne, kan folk hygge seg utover natta. To unge vietnamesere står fremst i køen, men må vise legitimasjonen.

- Legitimasjonen viste at de var bare 19 år. Vi har 23-årsgrense og kan ikke slippe inn folk under 20 år, siden vi serverer sprit, sier vaktansvarlig Stig Bergaust.

Det tar ikke ungdommene pent opp.

- De ble forbanna og viste pistoltegn med fingeren og tok «ladegrep» mot våre dørvakter. De sa at de skulle komme tilbake.

Kjørte videre

Bergaust ringte politiet.

- Dette gjør vi sjelden, men våre dørvakter følte seg så truet at vi måtte få hjelp. Etter en stund kom en politibil, stoppet så vidt, men kjørte videre.

Tre ganger ble politiet oppringt. Også dørvakten Alton Bendu, som seinere ble skutt, snakket med politiet. Han ba innstendig om hjelp.

- Alle vi dørvakter har jobbet her i ti år. Vi vet når det er alvor. «Vær så snill», ba ham. Vi følte oss truet, sier dørvakt Flemming Øverland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer