Lorentzen-tokt hos Solheim

Kongens svoger Erling Lorentzen ber Erik Solheim om hjelp i Ghana.

BLE ORIENTERT: Utviklingsminiser Erik Solheim tok i dag imot Erling Lorentzen for å diskutere eventuell støtte til hans prosjekt i Ghana. Lorentzen mener virksomheten vil gi 3000-5000 nye arbeidsplasser i Ghana, og positive økonomiske og sosiale ringvirkninger. Foto: Jacques Hvistendahl
BLE ORIENTERT: Utviklingsminiser Erik Solheim tok i dag imot Erling Lorentzen for å diskutere eventuell støtte til hans prosjekt i Ghana. Lorentzen mener virksomheten vil gi 3000-5000 nye arbeidsplasser i Ghana, og positive økonomiske og sosiale ringvirkninger. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||For andre gang på under ett år møtte kongens svoger Erling Lorentzen i dag utviklingsminister Erik Solheim for å be om hjelp til et elektrisitetsprosjekt i Ghana.

Lorentzens cellulose-virksomhet i Brasil var i mange år heftig kritisert av miljøvernere, men med Ghana-prosjektet mener den halvt kongelige forretningsmannen at han er på både miljøets og arbeidernes side.

Håper på forståelseEtter det halvtime lange møtet i Utenriksdepartementet i formiddag, stilte Lorentzen og Solheim opp for å svare på spørsmål.

- Statsråden har bedt om å bli holdt ajour, og så håper jeg å få psykologisk støtte og forståelse for hva vi arbeider med, sa Lorentzen.

- I utgangspunktet har vi en positiv holdning, sa Solheim, som ikke kunne love noen direkte pengestøtte til elektrisitetsprosjektet.

Selskapet Erling S. Lorentzen & Associates oppgir at varmekraftverket som skal bygges vil erstatte elektrisitet basert på fossilt brennstoff og vil hindre CO2-utslipp i stor skala.

Behov for skolerDessuten frister Lorentzen med 3-5.000 nye arbeidsplasser i Ghana, og positive økonomiske og sosiale ringvirkninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer