Lorentzen-tokt hos Solheim

Kongens svoger Erling Lorentzen ber Erik Solheim om hjelp i Ghana.

BLE ORIENTERT: Utviklingsminiser Erik Solheim tok i dag imot Erling Lorentzen for å diskutere eventuell støtte til hans prosjekt i Ghana. Lorentzen mener virksomheten vil gi 3000-5000 nye arbeidsplasser i Ghana, og positive økonomiske og sosiale ringvirkninger. Foto: Jacques Hvistendahl
BLE ORIENTERT: Utviklingsminiser Erik Solheim tok i dag imot Erling Lorentzen for å diskutere eventuell støtte til hans prosjekt i Ghana. Lorentzen mener virksomheten vil gi 3000-5000 nye arbeidsplasser i Ghana, og positive økonomiske og sosiale ringvirkninger. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||For andre gang på under ett år møtte kongens svoger Erling Lorentzen i dag utviklingsminister Erik Solheim for å be om hjelp til et elektrisitetsprosjekt i Ghana.

Lorentzens cellulose-virksomhet i Brasil var i mange år heftig kritisert av miljøvernere, men med Ghana-prosjektet mener den halvt kongelige forretningsmannen at han er på både miljøets og arbeidernes side.

Håper på forståelse
Etter det halvtime lange møtet i Utenriksdepartementet i formiddag, stilte Lorentzen og Solheim opp for å svare på spørsmål.

- Statsråden har bedt om å bli holdt ajour, og så håper jeg å få psykologisk støtte og forståelse for hva vi arbeider med, sa Lorentzen.

- I utgangspunktet har vi en positiv holdning, sa Solheim, som ikke kunne love noen direkte pengestøtte til elektrisitetsprosjektet.

Selskapet Erling S. Lorentzen & Associates oppgir at varmekraftverket som skal bygges vil erstatte elektrisitet basert på fossilt brennstoff og vil hindre CO2-utslipp i stor skala.

Behov for skoler
Dessuten frister Lorentzen med 3-5.000 nye arbeidsplasser i Ghana, og positive økonomiske og sosiale ringvirkninger.

Selv om Solheim ikke vil gå inn som en investor i prosjektet, håper Lorentzen at utviklingsministeren vil hjelpe på andre måter.

- Det er stort behov for skoler, hospitaler og sosialt arbeid, og vi håper at vi kan få støtte til det, sa Erling Lorentzen i formiddag.

Erling Lorentzen er i tillegg til å være gift med prinsesse Ragnhild mest kjent for treforedlingsselskapet Aracruz i Brasil, som han ifjor solgte seg ut av for ni milliarder kroner.

Dette selskapet har fått mye kritikk for å ødelegge regnskogen.