Los Angeles kan miste ett av sine mest ikoniske varemerker

USAs nest største by, Los Angeles, har i lang tid vært kjent for sine eksotiske palmer som pryder gatene. Nå ser det imidlertid ut til at flesteparten av dem kan forsvinne.

SYMBOL: De fleste forbinder Los Angeles med sol, varme og vakre palmer. Foto: AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
SYMBOL: De fleste forbinder Los Angeles med sol, varme og vakre palmer. Foto: AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Palmene i Los Angeles er i ferd med å dø ut som følge av sykdom, insekter og alderdom, og mest sannsynlig vil de ikke bli erstattet. Istedenfor ønsker myndighetene å plante andre arter som er bedre tilpasset klimaet i byen, skriver den amerikanske avisa L.A. Times.

- Palmer er dekorative og ikoniske, men Los Angeles står overfor flere og flere varmebølger, så det er viktig at vi planter trær som gir tilstrekkelig skygge for å avkjøle byen og beskytte innbyggerne, sier direktøren for byens planteprogram, Elizabeth Skrzat, til avisa.

På starten av 1900-tallet ble hele Los Angeles dekorert med palmer for å tiltrekke seg folk. Den amerikanske storbyen importerte den eksotiske arten fra hele verden, da det bare er én palmetype som egentlig hører hjemme i California. Siden har palmene blitt et kjent symbol og ett av byens viktigste varemerker.

Det er Sigdmuggsopper og insektet Rhynchophorus palmarum som nå holder på å ta livet av palmene sør i California, i tillegg til alderdom. Levetiden til palmer avhenger av type, men noen kan leve i godt over 100 år.

Erstattes med andre planter

Flere av Los Angeles' palmer har allerede dødd og blitt erstattet med hjemmehørende planter som gir mer skygge, har bedre vannutnyttelse og som tåler det tørre klimaet bedre, skriver L.A.Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer