Los Angeles kjemper mot «den største brannen i byens historie»

- Vi har ikke brannen under kontroll, sier ordføreren.

HER BRENNER DET: «La Tuna-brannen» omtales den som, brannen som herjer i Los Angeles. Den er oppkalt etter området der den brøt ut fredag, La Tuna nasjonalpark, like utenfor Los Angeles. Foto: AFP PHOTO / Robyn Beck / NTB scanpix. Video: CNN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ordføreren i Los Angeles omtaler brannen som nå herjer i byen for «den største brannen i byens historie» og søndag erklærte California-guvernør Jerry Brown unntakstilstand, skriver nyhetsbyrået AP.

Dermed kan statlig personell og utstyr settes inn i kampen mot flammene. Allerede lørdag erklærte ordfører i Los Angeles, Eric Garcetti, lokal unntakstilstand.

20 000 mål

Siden brannen brøt ut fredag har den svidd av over 20 000 mål i La Tuna nasjonalpark ved Burbank, like utenfor Los Angeles.

Brannen tvang mange innbyggere til å evakuere fra sine hjem, men søndag har 90 prosent av de 1400 som ble evakuert kunnet flytte hjem igjen.

Men.

- Det kan endre seg på et øyeblikk, og vindene kan akselerere veldig raskt. Det er mye drivstoff der ute som kan brenne, sier brannsjef i Los Angeles, Ralph Terrazas.

George Grair, som bor i Burbanks, men som så langt ikke har måttet evakuere, har fulgt brannens utvikling tett.

- Det er veldig vanskelig å føle seg trygg. Jeg har barn i huset. Jeg sov antakelig to timer i løpet av natta, sa Grair til KABC-TV søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer