Los Angeles-politiet jakter kjeltringer, men klarte ikke å følge med på egne ansatte

Mens politiet var opptatt med å hindre lovbrudd, stjal politipraktikantene politibiler og råkjørte med blålys og sirener.

INNSTRAMMINGER: Etter en skandale der flere praktikanter, blant dem flere mindreårige, stjal politibiler anerkjenner politiinspektør Charlie Beck at det har vært huller i læringsprogrammet. Derfor har politiet strammet inn ungdommenes treningsprogram og tilsyn. Foto: AP Photo / Amanda Myers / NTB scanpix
INNSTRAMMINGER: Etter en skandale der flere praktikanter, blant dem flere mindreårige, stjal politibiler anerkjenner politiinspektør Charlie Beck at det har vært huller i læringsprogrammet. Derfor har politiet strammet inn ungdommenes treningsprogram og tilsyn. Foto: AP Photo / Amanda Myers / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Los Angeles-politiets praktikanter beskyldes for å ha stjålet politibiler slik at de kunne kjøre frem og tilbake fra arbeidsrelaterte arrangementer. Tenåringene skal også ha brukt bilene privat. Noen av bilene er kjørt så langt som til Santa Clarita og Corona, som er både 10 og 15 timer unna Los Angeles.

Han som omtales som praktikantenes leder ba til og med noen av kollegene sine filme seg mens han kjørte gjennom byen med blålys og sirener. I et tilfelle råkjørte de til Hawthorne, en nærmere fem timers kjøretur unna Los Angeles, for å flytte en av tenåringenes bil før den ble tauet bort. Det skriver LA Times.

Tok to måneder å oppdage

På tross av alle regelbruddene som ble begått, tok det politiet nærmere to måneder å oppdage praktikantenes handlinger og innføre tiltak mot dem. Spørsmålet alle stiller seg mens politiet etterforsker saken, er hvordan det tok dem så lang tid å oppdage hva som var på ferde.

- Det de gjorde var dumt, men det betyr ikke at de er dumme. De var smarte nok til å gjemme aktivitene på best mulig vis, sa politiinspektør Horace Frank til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer