<strong>INNSTRAMMINGER:</strong> Etter en skandale der flere praktikanter, blant dem flere mindreårige, stjal politibiler anerkjenner politiinspektør Charlie Beck at det har vært huller i læringsprogrammet. Derfor har politiet strammet inn ungdommenes treningsprogram og tilsyn. Foto: AP Photo / Amanda Myers / NTB scanpix
INNSTRAMMINGER: Etter en skandale der flere praktikanter, blant dem flere mindreårige, stjal politibiler anerkjenner politiinspektør Charlie Beck at det har vært huller i læringsprogrammet. Derfor har politiet strammet inn ungdommenes treningsprogram og tilsyn. Foto: AP Photo / Amanda Myers / NTB scanpix Vis mer

Los Angeles-politiet jakter kjeltringer, men klarte ikke å følge med på egne ansatte

Mens politiet var opptatt med å hindre lovbrudd, stjal politipraktikantene politibiler og råkjørte med blålys og sirener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Los Angeles-politiets praktikanter beskyldes for å ha stjålet politibiler slik at de kunne kjøre frem og tilbake fra arbeidsrelaterte arrangementer. Tenåringene skal også ha brukt bilene privat. Noen av bilene er kjørt så langt som til Santa Clarita og Corona, som er både 10 og 15 timer unna Los Angeles.

Han som omtales som praktikantenes leder ba til og med noen av kollegene sine filme seg mens han kjørte gjennom byen med blålys og sirener. I et tilfelle råkjørte de til Hawthorne, en nærmere fem timers kjøretur unna Los Angeles, for å flytte en av tenåringenes bil før den ble tauet bort. Det skriver LA Times.

Tok to måneder å oppdage

På tross av alle regelbruddene som ble begått, tok det politiet nærmere to måneder å oppdage praktikantenes handlinger og innføre tiltak mot dem. Spørsmålet alle stiller seg mens politiet etterforsker saken, er hvordan det tok dem så lang tid å oppdage hva som var på ferde.

- Det de gjorde var dumt, men det betyr ikke at de er dumme. De var smarte nok til å gjemme aktivitene på best mulig vis, sa politiinspektør Horace Frank til avisa.

Frank sier også at politibetjentene som så dem i bilene antageligvis antok at guttene var unge tjenestemenn.

- Når vi ser tilbake på saken spør vi oss selv hvordan vi ikke så det, men vi har mange betjenter som ser unge ut. Det er faktisk så mange i politiet med et ungt utseende ut at vi ikke stusset over det før vi ble gjort oppmerksom på hva de hadde gjort, sier han.

Han vil ikke svare på spørsmålet om politiet burde ha oppdaget praktikantenes handlinger før.

Strammer inn overvåkningen

Robert Long er politistasjonssjef i Los Angeles-politiets kriminalavdeling. Han bekrefter at den første bilen ble stjålet 28. april. Det er flere uker tidligere enn politiet offentliggjorde tidligere i år.

Nyheten eksploderte imidlertid ikke før 14. juni, da tre av tenåringene stjal en bil som ledet til en biljakt og endte i et bilkrasj.

Politimester Charlie Beck har også anerkjent at det har vært huller i praktikantenes læringsprogram. Skandalen har ført til at politiet har startet en etterforskning. Den avslørte at overvåkningen av dem har vært for dårlig. Det har ført til at politiet har gjort endringer i programmet ved å stramme inn ungdommenes treningsprogram og tilsyn.

Sju av praktikantene er arrestert, mistenkt for å ha stjålet politibiler og annet utstyr, som politiradioer og skuddsikre vester. Noen er også beskyldt for å ha stoppet andre sjåfører og utgitt seg for å være politibetjenter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer